TØMT: Olje-rafinneriet i Baiji er det største i Irak. Nå er det tømt for arbeidere og stengt. Kamper pågår på stedet mellom irakiske regjerinsstyrker og islamistiske krigere. Foto: REUTERS / Scanpix / Thaier al-Sudani
TØMT: Olje-rafinneriet i Baiji er det største i Irak. Nå er det tømt for arbeidere og stengt. Kamper pågår på stedet mellom irakiske regjerinsstyrker og islamistiske krigere. Foto: REUTERS / Scanpix / Thaier al-SudaniVis mer

Baiji-raffineriet i Irak tømt for arbeidere

De siste arbeiderne som var fanget i Baiji-raffineriet i Irak, ble sluppet ut under en kortvarig våpenhvile mellom regjeringsstyrkene og militante sunni-muslimer i Irak torsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette opplyser en av de frigjorte arbeiderne til nyhetsbyrået Reuters. De siste arbeiderne ble fraktet ut i busser etter at lokale sjeiker hadde meklet fram en avtale om at de skulle få slippe ut.

Det var på det meste 15 800 arbeidere og 100 utenlandske eksperter ved anlegget, som er Iraks største oljeraffineri. Flesteparten av dem forlot området tirsdag, da det ble stengt fordi myndighetene ventet et angrep fra opprørerne.

Militante sunni-muslimer, under ledelse av den ytterliggående gruppa Den Islamske Staten i Irak og Levanten (ISIL), angrep anlegget onsdag morgen. Etter at opprørerne begynte å strømme inn på anlegget, har det vært harde kamper mellom dem og det irakiske militæret.

Den siste tida har de islamistiske ekstremistene i ISIL gått til angrep på flere irakiske byer og omgjort store deler av landet til et lovløst område utenfor myndighetene i Bagdads kontroll.

(NTB-Reuters)