Bak den anonyme fasaden gjorde de groteske funn

FBI fant kroppsdeler som lå i bøtter, en kjøler full av mannlige kjønnsorganer og et kvinnehode sydd på en mannskropp «som Frankenstein».

FORSTYRRENDE: FBI-agenten som gjennomførte razziaen beskrev scenene som møtte ham som «forstyrrende».

Foto: Google Maps
FORSTYRRENDE: FBI-agenten som gjennomførte razziaen beskrev scenene som møtte ham som «forstyrrende». Foto: Google MapsVis mer

I 2014 gjennomførte FBI og politiet i flere delstater en omfattende etterforskning med fokus på selskaper som fasiliterte organdonasjoner.

I den forbindelse ble det gjort en ransaking av et anlegg i storbyen Phoenix i Arizona, og bak den i utgangspunktet anonyme fasaden, gjorde de grusomme oppdagelser.

«Forstyrrende»

FBI-agenten som gjennomførte razziaen beskrev scenene som møtte ham som «forstyrrende».

De fant kroppsdeler som lå i bøtter, en kjøler full av mannlige kjønnsorganer og et kvinnehode sydd på en mannskropp «som Frankenstein», heter det ifølge Arizona Republic.

Det er først i forbindelse med et søksmål mot de tidligere eierne av selskapet at de morbide detaljene nå har kommet fram.

33 av de pårørende som trodde levningene etter deres kjære ble brukt til vitenskapelige formål, har nå gått til sak mot eierne som i stedet solgte kroppsdeler for profitt.

- Skrekkhistorie

En av dem er Troy Harp. Han ville bare oppfylle sin bestemor og mammas siste ønske ved å donere kroppene deres til forskning, og ble rystet da han fant ut hva som egentlig hadde skjedd.

- Dette er en skrekkhistorie, det er rett og slett utrolig. Historien er ikke til å tro, sier Harp til WLS.

Et av dokumentene, som vil være en del av bevisførselen, er en prisliste. Her kan man blant annet lese at en hel kropp uten hode ble priset til om lag 26 000 kroner, en overkropp med hode til 21 000 kroner og et helt bein til 9 500 kroner.

De grusomme detaljene ender ikke der. I rettsaken kommer det også fram at kropper ble funnet hugget opp med motorsag og båndsag. Store pøler med blod og væske fra mennesker skal ha blitt funnet på gulvet i fryseboksen, uten noen form for identifikasjon eller navnelapper på kroppene.

- Det er helt forferdelig, sier Harp, og spør seg selv om hvem som kunne gjort noe slik.

Han forteller at morens aske ble sendt til han i posten kort tid etter FBIs razzia, men at han ikke er sikker på om det er hennes aske.

GJORDE SKREKKFUNN: FBI-etterforskerne gjorde grusomme oppdagelser da de ransaket et anlegg i Phoenix. Foto: CNN
GJORDE SKREKKFUNN: FBI-etterforskerne gjorde grusomme oppdagelser da de ransaket et anlegg i Phoenix. Foto: CNN Vis mer

Sa seg skyldig

Den tidligere eieren, Stephen Gore, sa seg i 2015 skyldig i å ha drevet en ulovlig virksomhet, og ble dømt til ett år i fengsel. Samtidig ble hele bransjen lagt under lupen.

Det viste seg at Gore ikke hadde noen form for høyere utdanning, og at lovverket tillot ham og mange andre å operere i en gråsone i regelverket. Det var ingen føderale reguleringer på bransjen, og i Arizona var det heller ikke noen form for oppsyn med bransjen på delstatsnivå.

I 2017 ble det bestemt at denne typen virksomheter i framtida skal være nødt til å ha lisens, men denne loven har ennå ikke blitt innført.

Saken starter i Maricopa County Superior Court den 21. oktober i år.