Bak disse murene bor mannen Erdogan vil ha kloa i. Vi fikk bli med inn

- Jeg kjenner ikke folkene engang, sier Fethullah Gülen til Dagbladet.

STRENGT BEVOKTET: Porten inn til rehabiliteringssenteret og det religiøse senteret på giganteiendommen i Pennsylvania er voktet med bevæpnet vakthold. Foto: Trym Mogen Dagbladet
STRENGT BEVOKTET: Porten inn til rehabiliteringssenteret og det religiøse senteret på giganteiendommen i Pennsylvania er voktet med bevæpnet vakthold. Foto: Trym Mogen Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SAYLORSBURG, PENNSYLVANIA (Dagbladet):

I delstatens Pennsylvanias tjukkeste skoger bor mannen som av president Recep Tayyip Erdogan personlig har fått skylden for det blodige og mislykkede militærkuppet i Tyrkia.

Fethullah Gülen er en islamsk lærd som gikk i eksil i USA i 1999. I flere år støttet han den demokratisk valgte statsministeren Erdogan. De siste åra har imidlertid han og Erdogan blitt nærmest erkefiender, og Gülen blir sett på som en av de største truslene mot presidenten.

- Kjenner ikke folkene

Gülen selv har stort sett holdt seg bak portene på den gigantiske eiendommen i naturskjønne Pennsylvania, men Dagbladet var én av få medier som fikk stilt ham spørsmål i dag.

- Hva svarer du på Erdogans påstander om at du er ansvarlig for kuppforsøket?

- Jeg har vært her i 15 år. Jeg kjenner ikke folkene i Tyrkia engang, og jeg hadde ikke engang visst hvem de var hvis de ikke hadde vært på TV. Jeg har heller aldri vært involvert i militæret og kjenner ikke dem heller, sier Gülen på spørsmål fra Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer