Bak lås og slå

Her tjener Jugoslavia 11 milliarder kroner. Fengslingen av den ettersøkte krigsforbryteren Slobodan Milosevic utløser nå massiv internasjonal hjelp til det krigsherjede landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

11 milliarder kroner i hjelp til Jugoslavia kan bli det umiddelbare resultatet av utleveringen av Slobodan Milosevic til FN-domstolen i Haag.

Jugoslavias visestatsminister Miroljum Labus gjorde et utvetydig poeng ut av overleveringen av landets tidligere president til krigsforbryterdomstolen i Haag da han kom til Brussel i morges.

- Ingen er glade når en tidligere president blir stilt for domstolen i Haag. Men det måtte skje og jo fortere det skjedde jo bedre. Som et resultat av dette håper vi på større internasjonalt engasjement og at investorer blir oppmuntret til å komme til landet, sa Labus.

USA gir 1,6 milliarder

USA lovet i dag å bidra med 1,6 milliarder kroner til det internasjonale programmet som skal få Jugoslavia på fote igjen.

På den internasjonale giverkonferansen i Brussel strømmet bidragene inn bare noen timer etter at tidligere president Slobodan Milosevic ble utlevert til krigsforbryterdomstolen i Haag. USA har satt som forutsetning at jugoslaviske myndigheter samarbeider med FN-domstolen for at de skal få økonomisk støtte.

EU gir over 4,1 milliarder kroner i hjelp til Jugoslavia, mens Verdensbanken sa den vil bruke 1,3 milliarder kroner i løpet av 2001, i tillegg til nesten 5 milliarder kroner i lån de neste tre årene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer