DOBBELTDRAP: Mens tekniske etterforskere i natt jobbet på spreng ved åstedene, ble det drepte ekteparet fraktet bort. Foto: ANDERS YLANDER / Expressen
DOBBELTDRAP: Mens tekniske etterforskere i natt jobbet på spreng ved åstedene, ble det drepte ekteparet fraktet bort. Foto: ANDERS YLANDER / ExpressenVis mer

- Bakbundet og likvidert

Drapsgåten i Långared ligner en ren henrettelse av ekteparet på gården. - Folk er forferdet, alle i bygda visste hvem paret var, sier pastor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet har ennå ikke pågrepet noen etter at en 69 år gammel melkebonde og hans 71 år gamle ektefelle ble funnet drept på parets gård i Långared i Västra Götaland i går.

Lokalt politi uttalte tidlig at dobbeltdrapet framstår som en henrettelse, og detaljer som har kommet fram i dag gir noe av forklaringen på beskrivelsen.

Ifølge Aftonbladet ble kvinnen funnet bundet og drept i en seng i bolighuset, mens mannen lå på låven. Han var bakbundet og tapet. Politiet har ennå ikke gått ut med en dødsårsak, men regner drapene som uvanlig brutale.

Dukket ikke på på konsert Det var ved lunsjtider i går at parets venner skjønte at noe var galt. Den musikkinteressert 69-åringen hadde lovet å steppe inn på trekkspill sammen med et kirkekor som skulle opptre på aldershjemmet i bygda.

Da han ikke dukket opp og ingen fikk tak i verken bonden eller kona, tok vennene seg til gården. Der gjorde de etterhvert de gruoppvekkende oppdagelsene.

- De fant ikke familien og kikket litt rundt. De fant mannen i låven, og fant seinere kvinnen drept i huset, bekrefter Thord Haraldsson i politiet i Västra Götaland overfor Aftonbladet.

Da politiet ankom hadde ni av parets sjokkerte venner samlet seg i en garasje på gården.

Ingen mistenkte Det er ingen gjennomkjøring på veien som leder til gården. Leietakerne som bor i et annet hus på eiendommen, er utenfor mistanke.

MASSIV ETTERFORSKNING: Politiet sperret i går av gården i Långared.
Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / Scanpix
MASSIV ETTERFORSKNING: Politiet sperret i går av gården i Långared. Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / Scanpix Vis mer

De drepte blir betegnet som uklanderlige gårdbrukere som drev gården med et stort antall kyr. De var aktive i pinsemenigheten, musikkinteresserte, godt kjent som ressurser for lokalsamfunnet og ble sett på som «svært ordentlige».

Det framsto i formiddag som uforklarlig hvorfor paret var overfalt og drept på brutalt vis i to forskjellige bygninger.

I misjonshuset i Långared samlet i går mange i menigheten og andre bekjente seg for å tenne lys og sørge. Flere satt bare tause i andaktsrommet, skriver Aftonbladet.se.

- Folk vil vite hva som har skjedd. De er forferdet, alle visste hvem paret var. Mange har blitt urolige og redde, og hendelsen kommer til å påvirke bygda i lang tid framover, sier pastor Kjell Norberg til avisa.

RESPEKTERTE GÅRDBRUKERE: Det drepte ekteparet drev sammen med slektninger en gård med et stort antall kyr. Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / Scanpix
RESPEKTERTE GÅRDBRUKERE: Det drepte ekteparet drev sammen med slektninger en gård med et stort antall kyr. Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / Scanpix Vis mer