Bakbundet og skutt - frykten for folkemord øker i Burundi

Minst 39 drept.

AVVÆPNER OPPRØRERE:  Regjeringsstyrker i Burundi avvæpner en gruppe som er mistenkt for opprør sist onsdag i Lake Tanganyika-distriktet nær hovedstaden Bujumbura. Foto: Jean Pierre Aime Harerimana, Reuters/NTB Scanpix.
AVVÆPNER OPPRØRERE: Regjeringsstyrker i Burundi avvæpner en gruppe som er mistenkt for opprør sist onsdag i Lake Tanganyika-distriktet nær hovedstaden Bujumbura. Foto: Jean Pierre Aime Harerimana, Reuters/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Minst 39 mennesker, mange av dem bakbundet og skutt i hodet, er funnet døde i Burundis hovedstad Bujumbura, ifølge øyevitner.

Øyevitner og journalister forteller til nyhetsbyrået AFP at likene lørdag lå strødd i gatene flere steder i byen, dagen etter at opprørere angrep militære mål i utkanten av hovedstaden.

Nyhetsbyrået APs vitne telte 21 lik med kulehull i hodene i nabolaget Nyakabiga etter fredagens voldshandlinger.

Kilden, som uttaler seg anonymt i frykt for egen sikkerhet, sier noen av de døde hadde hendene bundet på ryggen. Nyakabiga var ikke blant områdene hvor opprørere ifølge hæren gikk til angrep mot flere militærinstallasjoner fredag.

Det kom til voldsomme kamper i deler byen da ukjente gjerningsmenn gikk til koordinerte angrep på tre militærbaser. En høytstående politikilde sier til Reuters at det var 20 unge menn som ble drept i nabolaget, og et vitne så minst 16 lik i gatene i samme område. Innbyggere sier noen av ofrene hadde blitt hentet av politiet i husransakelser fredag, noe politiet avviser.

- Alle de døde var angripere drept i en operasjon fredag utført av hæren og politiet. Fienden ble nøytralisert, sier polititalsmann Pierre Nkurikiye. FN-fordømmelse Seinere opplyste han at hæren hadde drept 12 av gjerningspersonene og pågrepet 20 andre. FNs sikkerhetsråd fordømte i et møte fredag kveld angrepene mot militærbasene og manet til ro og dialog.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer