Bakbundet og skutt i hodet

Krigsforbrytelser fra begge sider i Tripoli.

DØDENS BYDEL: Lik ligger strødd i Tripoli-bydelen Abu Salim, som har vært åsted for harde kamper de siste dagene. Noen av ofrene er bakbundet og skutt i hodet, hvilket tyder på summariske henrettelser - et soleklart brudd på Genèvekonvensjonen. Foto: FRANCOIS MORI / AFP / SCANPIX
DØDENS BYDEL: Lik ligger strødd i Tripoli-bydelen Abu Salim, som har vært åsted for harde kamper de siste dagene. Noen av ofrene er bakbundet og skutt i hodet, hvilket tyder på summariske henrettelser - et soleklart brudd på Genèvekonvensjonen. Foto: FRANCOIS MORI / AFP / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter fem dager med kamper i Libyas hovedstad Tripoli kommer mer og mer av borgerkrigens realitet til syne; flere steder ligger likene strødd, og stadig kommer det inn meldinger om krigsforbrytelser fra så vel Kadhafis styrker som fra opprørerne.

Soldater og sivile fra begge sider er funnet bakbundet og skutt i hodet. I tillegg meldes det om en rekke andre brudd på Genèvekonvensjonen, som legger premissene for behandlingen av sivile og krigsfanger i en væpnet konflikt.

Amnesty hevder de har «solide bevis» for overgrep fra begge sider, og FN oppfordrer de stridende til å respektere internasjonal lov, ifølge BBC News.

Leiesoldater Bydelen Abu Salim i nærheten av Kadhafis nå erobrede hovedkvarter Bab al-Aziziya var i går åsted for voldsomme kamper etter at Nato bombet en strategisk viktig bygning i området. Et forlatt sykehus der fungerer som lagringsplass for en stor mengde lik, noen i svært dårlig forfatning, melder AP.

Inne i sykehuset talte APs reporter 21 lik på bårer, mens 20 lå på en plass utenfor. Felles for dem alle er at de har mørkere hud enn gjennomsnittslibyeren - hvilket tyder på at de tilhører Kadhafis styrke av leiesoldater fra Afrika sør for Sahara.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer