Baker nektet å ta fri - fikk saftig bot

En fransk baker holdt åpent sju dager i uka over sommeren 2017. Som takk for arbeidet fikk 41-åringen nesten 29 000 kroner i bot.

HARDTARBEIDENDE: Bakeren Cédric Vaivre holdt åpent sju dager i uka over sommeren 2017. Det ble han straffet med nesten 29 000 kroner i bot for. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix
HARDTARBEIDENDE: Bakeren Cédric Vaivre holdt åpent sju dager i uka over sommeren 2017. Det ble han straffet med nesten 29 000 kroner i bot for. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Den franske bakeren Cédric Vaivre fikk en bot på nærmere 29 000 kroner etter å ha holdt bakeriet sitt, Boulangerie du Lac, åpent syv dager i uka gjennom sommeren 2017.

Og selv om åpningstidene helt sikkert var til glede for både fastboende og tilreisende, falt det ikke i god jord for myndighetene.

- Én dag for mye ifølge loven, melder The Guardian.

Det er ikke første gang bakeren i Frankrike har blitt bøtelagt for å holde åpent for lenge. Tilfellene har skapt debatt, ikke ulik debatten om søndagsåpne butikker her til lands.

Underskriftkampanje

Den lille byen Lusigny-sur-Barse har 2000 innbyggere og ligger om lag 200 km sørøst for Paris.

De vil nå gjøre sitt for å redde sin baker fra å måtte betale bota.

Lojale kunder i byen har nemlig startet en underskriftskampanje til støtte for Vaivre. Oppsiktsvekkende nok har hele 2000 allerede skrevet under for å vise sin støtte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer