Bakglatt for Johaug

Stabile sponsorinntekter var ikke nok for Therese Johaugs eget selskap til å følge opp rekordåret i 2017.

IKKE PÅ PALLEN: Selskapet til Therese Johaug leverte et godt resultat, men langt unna 2017-tallene.
IKKE PÅ PALLEN: Selskapet til Therese Johaug leverte et godt resultat, men langt unna 2017-tallene.Vis mer

(Finansavisen): 2017 ble et sørgelig år rent utøvermessig for Johaug, etter utestengelse fra Idrettens voldgiftsrett (CAS), som medførte at OL i Pyeongchang røk i februar i fjor.

Økonomisk sett så det heller lysere ut og Johaugs eget selskap, Setra, leverte et rekordresultat på 13,8 millioner kroner, mye på grunn av salget av Active Brands til FSN.

En stor del av resultatnedgangen i fjor skyldes at skiløperen fra Dalsbygda ikke deltok i noen konkurranser før sesongåpningen på Beitostølen i november.

Årsresultatet for 2018 endte på i overkant av 5,1 millioner kroner.

- Det jeg kan si om tallene for i fjor er at sponsorinntektene var stabile, i tillegg til at det var endel inntekter fra Johaug-kolleksjonen. Utover det har jeg ikke veldig god innsikt i tallene, og ønsker ikke å kommentere noe mer enn det, sier Jørn Ernst, Johaugs manager.

Sportslig opptur

Johaug klinket til med seier i de to åpningsdistansene på Beitostølen, og fulgte opp med å vinne samtlige distanserenn i verdenscupen før nyttår.

Det resulterte i 65.500 sveitsiske franc i rene premiepenger, som tilsvarer 590.364 kroner med en kurs på 901,32.

Selv om fjoråret ikke ble det mest innbringende rent pengemessig, ser det ut til at 2019 blir et veldig bra år.

Lovende 2019

Med supercomback i VM i Seefeld i februar, som endte med tre VM-gull i tillegg til sølv på stafetten, vil det sørge for et godt økonomisk år.

Manager Jørn Ernst bekreftet ovenfor VG i mars at suksessen i Østerrike sikret Johaug opp mot 10 millioner kroner i inntekter.

Med ligningsført formue på nærmere 40 millioner kroner vil nok Johaug ha råd til både smurning og glider til kommende sesong.

Manager Jørn Ernst opplyser til Finansavisen at Johaug ikke ønsker å kommentere saken.