Streik:

Bakkeansatte varsler streik – fire flyplasser rammes først

Streik hvis ikke partene blir enig innen 5. februar.

STREIK: Det vil bli streik blant bakkeansatte på fire flyplasser hvis partene ikke blir enig innen neste lørdag. Dette bildet er fra Oslo Lufthavn og er tatt i forbindelse med en annen sak. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
STREIK: Det vil bli streik blant bakkeansatte på fire flyplasser hvis partene ikke blir enig innen neste lørdag. Dette bildet er fra Oslo Lufthavn og er tatt i forbindelse med en annen sak. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Bakkeansatte ved Trondheim og Bergen lufthavn, samt ved flyplassene i Stavanger og Bodø, blir tatt ut i streik hvis partene ikke blir enige innen 5. februar.

Oslo lufthavn slipper unna det første streikeuttaket, ifølge E24. I underkant av 200 bakkeansatte blir tatt ut i første omgang, men totalt er det varslet plassoppsigelse for snaut 500 ansatte ved norske flyplasser.

– Uttaket kan bli endret før meklingsfristen går ut, men det er dette antallet vi er sikre på nå, sier forhandlingssjef Bente Ørberg i fagforeningen Junit til NTB.

Fagforeningen Junit og NHO Luftfart møtes hos Riksmekleren lørdag 4. februar. NHO forhandler på vegne av en rekke arbeidsgivere som er omfattet av luftfartsavtalen.

Streik om én uke

Hvis partene ikke kommer til enighet, bryter det ut streik blant bakkeansatte ved fire norske flyplassene allerede søndag 5. februar. Lufthavnene i Bergen, Trondheim, Stavanger og Bodø blir rammet i første omgang. Gardermoen kan snarlig stå for tur, bekrefter Ørberg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer