Bakkemannskapene til Jens

Ole Magnus Breen (27) er yrkessoldat i Telemark bataljon. Han er Jens Stoltebergs mann på bakken i en ny og urolig tid for Nato-alliansen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ADAZI (Dagbladet): En kolonne på fire stormpanservogner kan høres på god avstand, og støvskyen avslører dem før de ruller ut av skogen i det flate og istykkerskutte landskapet på  Adazi-basen i Latvia. Nato-øvelsen «Silver arrow» foregår noen mil fra Russland. Scenarioet er invasjon.

Farlig jobb - Tanta mi spurte: Skal du ut i krigen nå, i Latvia?, sier Ole Magnus Breen.

Han hopper ut av en CV90 stormpanservogn. Sammen med resten av laget øver han på å sikre en sandhaug på øvingsfeltet. 27 år gamle Breen var vært yrkessoldat i to og et halvt år. Han har en farlig jobb, og det kan være vanskelig for de som er igjen hjemme.

- Jeg måtte forklare tante at dette bare er en øvelse. Mediene gir inntrykk av at det at vi drar til Latvia er så dramatisk, men det er ikke slik vi oppfatter det. Dette er jobben vår, vi øver hele tiden. Det kan være vanskelig for andre å forstå hvorfor vi gjør dette. Det er jo ikke normalt å ville dra til en krigssone. Men dette er viktig. Jeg drar gjerne på skarpe oppdrag i utlandet, ellers hadde jeg ikke søkt meg til Telemark bataljon, sier Breen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer