Bakkemannskaper settes inn i leting etter fire savnede skigåere

Flyr letemannskaper inn med redningshelikopter i Sunndalsfjella.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et redningshelikopter startet grytidlig mandag morgen å fly bakkemannskaper opp til skredområdet i Sunndalsfjella for å lete etter de fire savnede skigåerne.

- Det er ansett som forsvarlig å sette folk inn i området for å lete etter de savnede. Helikopteret er nå i gang med å flytte folk opp fra oppmarsjområdet i dalen til skredområdet, sier operasjonsleder Sigvart Sivertsen i Nordmøre og Romsdal politidistrikt til NTB klokka 6.45.

Bedret vær Det er folk fra den alpine redningsgruppa, Romsdal Fjellredningsgruppe, som settes inn i letingen etter de fire mennene.

- Været har tydeligvis vært gunstig i løpet av natten og det anses derfor som forsvarlig å starte opp igjen letingen nå. Men været endrer seg hele tiden, og når dagen gryr blir det mildere og vi må derfor gjøre løpende vurderinger av hvor lenge mannskapene kan oppholde seg der oppe, sier operasjonslederen.

Vanskelige forhold Det er fanget opp signaler fra skredsøkere i området hvor fire menn er savnet i Sunndalsfjella. Men forholdene var i går for farlige for letemannskapene.

Værforhold og ekstrem skredfare gjorde at verken redningsmannskaper eller helikoptre kan gå inn i området, opplyste politiet tirsdag ettermiddag.

- Sjansen er minimal for å finne de savnede i live, har innsatsleder Espen Bakk uttalt til Adresseavisen.

Savnet siden mandag De savnede mennene er alle i slutten av 20-årene og begynnelsen av 30-årene. De var på fjelltur ved den 1.552 meter høye fjelltoppen Litlskjorta da de ble meldt savnet mandag ettermiddag. Da hadde to andre fra gruppen tatt seg ned igjen, mens de fire skulle gå videre til Frusalhalsen.

De fire mennene skulle møte turkameratene på Brandstad på 200 meters høyde klokka 15 mandag ettermiddag, men dukket aldri opp. Politiet ble varslet mandag klokka 17.

Det har vært dårlig vær i området både mandag og tirsdag med skydekke og mye snøfall.

(NTB)