Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nordlandsbanen stengt etter ras:

Bakken «forsvant» under sporet: 40 meter med togskinner henger i løse lufta

Nordlandsbanen er stengt for all trafikk etter at det gikk et ras tre mil nord for Mosjøen. 40 meter av skinnegangen henger i løse lufta.

BAKKEN «FORSVANT»: På Nordlandsbanen har et sørperas 3 mil nord for Mosjøen ført til at underbygningen under skinnegangen er vasket ut over en lengde på 40 meter.
Foto: Bane Nor / NTB scanpix
BAKKEN «FORSVANT»: På Nordlandsbanen har et sørperas 3 mil nord for Mosjøen ført til at underbygningen under skinnegangen er vasket ut over en lengde på 40 meter. Foto: Bane Nor / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nordlandsbanen er stengt på strekningen Mosjøen-Drevvatn, melder NSB. Det er ikke kjent hvor lenge strekningen blir stengt.

Bane Nors mannskaper kom lørdag kveld fram til stedet der raset gikk. De fikk se omfattende skader det vil ta tid å reparere.

– Sørperas har ført med seg trær og greiner, tettet en større betongstikkrenne, underbygningen er vasket ut over 40 m lengde, opptil 10 m høyde. Vi mobiliserer for å bygge opp, skriver Bane Nor på Twitter.

NSB jobber med å organisere alternativ transport og oppfordrer publikum til å sjekke NSBs app eller nettsider for oppdatert informasjon.

Både lokaltog og regiontog er innstilt som følge av raset.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!