Bakken kollapset og slukte hus

Tre mennesker savnet i giganthull i Guatemala City.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Mye regn og et ødelagt kloakksystem skapte katastrofe i Guatemala City i dag. Fredag morgen lokal tid ga bakken plutselig etter, og det åpnet det seg et gigantisk hull, som slukte flere hus og en truck. Tre personer er så langt savnet.

Det hundre meter dype hullet åpnet seg i en av byens fattigste og mest overbefolkede bydeler. De tre som er savnet er en 53 år gammel mann og to tenåringer, en gutt og ei jente.

Det ble funnet et lik nede i kloakken som omringet hullet, men det er uklart om det er et offer etter denne ulykken.

- Huset ristet sånn at vi våknet, forteller Edward Ramirez, som bor 50 meter unna hullet, til nyhetsbyrået AP. Han fortalte at folk i området skal ha hørt rare lyder og følt risting i bakken i rundt en måned før ulykken.

Nå er både Ramirez og 1000 andre personer fra nabolaget evakuert fra hjemmene sine, og myndighetene advarer om at bakken er ekstremt ustabil. Politiet assisterte de evakuerte på vei ut av området; mange av dem bar med seg verdifulle eiendeler som TVer og kjøleskap.

Rundt det stinkende hullet kommer det fremdeles både bråk og skjelvinger i bakken, og myndighetene frykter at det kan utvide seg enda mer.

En talsmann for det lokale vannverket fortalte at kloakkledningen kollapset etter å ha blitt tettet, og at byen var klar over problemet. Militæret regnet med at en kontrollert eksplosjon ville rense opp rørene, men rakk ikke å fikse problemet før hele systemet kollapset. Det er også fare for at det kan åpne seg flere lignende hull i byen.

Bakken kollapset og slukte hus
<strong><b>MENNESKER OG HUS FORSVANT:</strong></b> Midt i et overbefolket, fattig nabolag i Guatemala City forsvant plutselig bakken. Foto: Reuters/Scanpix
MENNESKER OG HUS FORSVANT: Midt i et overbefolket, fattig nabolag i Guatemala City forsvant plutselig bakken. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer
KOLLAPSET: Folk i området hadde merket skjelvinger i bakken, før den plutselig åpnet seg helt i dag.
HUNDRE METER DYPT: En enorm mengde masse forsvant ned i det hundre meter dype hullet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer