Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Bakkestyrker fortsatt utelukket

LONDON/BONN/BRUSSEL: - Det er fortsatt utelukket å sette inn bakkestyrker for å stanse den etniske rensingen i Kosovo, sier den britiske statsministeren Tony Blair.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Blair understreker igjen at konflikten med den jugoslaviske ledelsen kan bli langvarig. Tysklands statsminister Gerhard Schröder regner heller ikke med at Kosovo-konflikten blir løst med det første.

- Slike forhåpninger er ikke realistiske, sa Schröder til TV-kanalen ARD.

NATOs militære aksjoner fortsetter helt til Jugoslavias president Slobodan Milosevic godtar kravene.

Tysk deltakelse i NATO-aksjonen mot Jugoslavia har styrket statsminister Gerhard Schröders popularitet, viste Politbarometers gallup for TV-stasjonen ZDF.

Utenriksminister Joschka Fischer, som giftet seg i går for fjerde gang, har også blitt mer populær siden krigen begynte, bare ikke blant tilhengere av hans eget parti, De Grønne.

Sterk advarsel

NATOs øverstkommanderende i Europa, Wesley Clark, besøkte i går både Albania og Makedonia.

Etter et møte med regjeringen i Tirana opplyste han at noen av Apache-helikoptrene han har bedt om nå er på vei fra Tyskland.

Clark advarte Milosevic om at NATo vil ødelegge alt han verdsetter, med mindre han endrer sin Kosovo-politikk.

Russisk forslag

Russlands tidligere statsminister Viktor Tsjernomyrdin vil i dag legge fram forslag til en løsning på Kosovo-konflikten for president Boris Jeltsin, meldte russiske nyhetsbyråer i går.

(NTB-Reuters-AP-DPA)