Baksaas får 250 000 i måneden i pensjon

Sluttet som rådgiver.

PENSJONIST: Etter at tidligere Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas sluttet som rådgiver for Telenor-styret, er han nå som pensjonist å regne, og får 250.000 kroner hver måned fra selskapet. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
PENSJONIST: Etter at tidligere Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas sluttet som rådgiver for Telenor-styret, er han nå som pensjonist å regne, og får 250.000 kroner hver måned fra selskapet. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter at tidligere Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas sluttet som rådgiver for Telenor-styret, er han nå som pensjonist å regne, og får 250.000 kroner hver måned fra selskapet.

Baksaas sluttet i Telenor mandag, og har nå verken ansettelsesforhold eller noen annen form for engasjement i telekonsernet. Dagens Næringsliv får opplyst fra Telenor at Baksaas nå er å regne som pensjonist.

Ifølge avisen kan Baksaas fram til han blir 70 år heve en pensjon på minst 3 millioner kroner i året - eller i overkant av 250.000 kroner i måneden brutto.

Etter fylte 70 år reduseres Baksaas' pensjon til 58 prosent av pensjonsgrunnlaget.

Mandag ble det kjent at Baksaas slutter som rådgiver for Telenor-styret og frasier seg bonus for 2015. Dermed er den tidligere konsernsjefen helt ute av Telenor etter 26 år i selskapet.

Korrupsjonsetterforskningen mot Vimpelcom er den direkte foranledningen til at Baksaas sluttet som rådgiver.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram