- Baksaas fikk millionbonus for å ha fulgt etiske regler. Det er komisk

Stortingspolitikere reagerer skarpt.

HOLDT TILBAKE INFORMASJON: MDGs Ramsus Hansson er provosert over at tidligere Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas nektet å gi informasjon om «det som framsto som et springende punkt» under kontrollhøringa i januar - spørsmålet om Telenors kjennskap til korrupsjonen som skal ha funnet sted. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
HOLDT TILBAKE INFORMASJON: MDGs Ramsus Hansson er provosert over at tidligere Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas nektet å gi informasjon om «det som framsto som et springende punkt» under kontrollhøringa i januar - spørsmålet om Telenors kjennskap til korrupsjonen som skal ha funnet sted. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg var irritert og komiteen var irritert over at Telenor-sjefene satt der uten å svare på nøkkelspørsmål i høringa. De hadde jo infomasjon de kunne ha gitt. Det er veldig alvorlig, sier stortingsrepresentant Rasmus Hansson (MDG) i Kontroll- og konstitusjonskomiteen.

Hansson viser til at tidligere Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas nektet å gi informasjon om «det som framsto som et springende punkt» under kontrollhøringa i januar - spørsmålet om Telenors kjennskap til korrupsjonen som skal ha funnet sted.

I dag skal Kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget avgjøre om det blir ny høring i VimpelCom-saken.

Forbereder tap på 7,6 milliarder VimpelCom, som er delvis eid av Telenor, er under etterforskning for korrupsjon i en rekke land i forbindelse med kjøp av mobillisenser i Usbekistan.

Tirsdag morgen ble det kjent at VimpelCom setter av 7,6 milliarder kroner til mulige utgifter i forbindelse med etterforskningen av selskapet, og Telenor mener utviklingen er svært alvorlig.

- Telenor merker seg at VimpelCom Ltd. i en pressemelding har varslet at selskapet vil avsette 900 millioner amerikanske dollar (omtrent 7,6 milliarder norske kroner) i sine resultater for tredje kvartal, skriver Telenor i en pressemelding tirsdag morgen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer