Baksaas går ut av alle Telenor-styrer

Etter Vimpelcom-avsløringene.

UT AV TELENOR-STYRENE: Jon Fredrik Baksaas. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
UT AV TELENOR-STYRENE: Jon Fredrik Baksaas. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidligere Telenor-konsernsjef Jon Fredrik Baksaas går ut av alle de tre Telenor-tilknyttede styrene han har sittet i, melder E24.

- Baksaas trer ut av alle styrer han sitter i, i Telenor-selskaper, sier Atle Lessum i Telenor til E24.

Tidligere i dag ble det klart at konsulentavtalen mellom Baksaas og Telenor også er avsluttet. Korrupsjonsetterforskningen mot Vimpelcom er det direkte foranledningen.

- Den siste utviklingen i den pågående etterforskingen av Vimpelcom har gjort min rolle som strategisk rådgiver for styret i Telenor krevende. Jeg har dedikert min karriere til Telenor og synes denne situasjonen er svært beklagelig, kompleks og trist for selskapet. Det er viktig at Telenor og Telenors styre får handlingsrom til å håndtere situasjonen på best mulig måte. Jeg håper min avgjørelse vil bidra til dette, og ønsker det beste for Telenor og alle selskapets ansatte, sa Jon Fredrik Baksaas i dag i en pressemelding som var sendt ut av Telenor.

Trakk seg Baksaas trakk seg som konsernsjef i august. Siden det har han vært strategisk rådgiver for styret, etter 13 år som konsernsjef. Han har nå frasagt seg sin bonus for 2015.

Baksaas var konsernsjef i Telenor under maktkampen med Vimpelcoms andre eier, Alfa, og satt som ett av tre styremedlemmer i det russiske storkonsernet.

For en uke siden innrømmet han å ha holdt tilbake informasjon om Vimpelcom i Stortingets kontrollhøring om mulig korrupsjon i selskapet 14. januar, skriver NTB. Dagen etter beklaget han dette i Dagens Næringsliv, har Dagbladet tidligere skrevet.

Postkasseselskap Jusseksperter har uttalt at Baksaas kan risikere straff for å ha tilbakeholdt informasjon.

I samme sak er Vimpelcom-sjef Jo Lunder siktet for korrupsjon, etter at han ble pågrepet på Gardermoen i forrige uke. Telenor er minoritetseier i Vimpelcom, som nå er under under internasjonal etterforskning for overføringer på 700 millioner kroner til et postkasseselskap i Gibraltar.

Da Lunder i Vimpelcom ble framstilt for varetektsfengling i Oslo tingrett fredag, sa retten at de mente det ikke var grunn til skjellig mistanke mot ham. Økokrim anket saken til lagmannsretten, og Lunder sitter derfor i varetekt fram til saken er behandlet der.

LES OGSÅ: - Baksaas fikk millionbonus for å ha fulgt etiske regler. Det er komisk

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram