Baksaas ny sjef i Telenor

Den nye konsernsjefen i Telenor heter Jon Fredrik Baksaas (47) og blir etter alt å dømme ansatt på et styremøte i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I januar i år meddelte Telenors mangeårige sjef at han ville trekke seg. Avgangen skjer 1. juli og mannen som skal fylle skoene etter Tormod Hermansen (61) heter Jon Fredrik Baksaas. Det avslører Aftenposten i dag.

Favoritt

Telenor har lett høyt og lavt etter dugandes arvtakere. Nesten 200 personer ble vurdert som mulige kandidater til å ta over etter Tormod Hermansen. Likevel landet man selskapet ned på Hermansens egen stedfortreder siden juni i fjor. Baksaas skal også ha vært Hermansens favoritt til jobben.

Telenor har tatt seg god tid med å få på plass en etterfølger, noe som har ført til spekulasjoner om at de trolig kom til å ende opp med en av «sine egne» som følge av tidspresset.

Taus

Ifølge Aftenposten kommer den nye sjefen til å bli utropt i løpet av fredag. Baksaas sjøl er alt annet enn snakkesalig om temaet overfor avisa:

- Det har jeg selvfølgelig ingen kommentar til, sier han og opplyser at han kommer til å reise vekk etter endt arbeidsdag fredag.

Venn av Japan og Jotunheimen

Den nye Telenor-sjefen kommer opprinnelig fra Skien, men er nå bosatt i Sandvika i Bærum. I tidligere intervju har det kommet fram at han er en fjellets mann. Han trives godt i Jotunheimen, og da helst med ski under fotsålene.

Baksaas også et godt forhold til Japan. Han har bodd der i tre år og legger gjerne ferien til øyene i øst.

Baksaas er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøgskole i Bergen. Han får skryt av de ansatte i Telenor. Ikke minst etter at han styrte datterselskapet TBK til suksess under OL på Lillehammer i 1994. Han har også ledet arbeidet med å flytte alle Telenors mange virksomheter i Oslo-området ut til det nye hovedkvarteret på Fornebu.

<B>NY SJEF: </B> Den nye sjefen i Telenor har allerede erfaring i jobben, ettersom han har vært Tormod Hermansens stedfortreder.