Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Baktash Noori (22) er lei av muslimhat på nettet. Sto midt i gata for å dele ut klemmer til folk

- Jeg forventet ikke at så mange skulle gi meg klem, sier han.

EN KLEM?: På gata i Manchester har Baktash Noori de siste dagene delt ut klemmer til forbipasserende. Noori ville øke samholdet etter terrorangrepet utenfor Manchester Arena forrige uke. Video: Baktash Noori / YouTube: The Life of Bako Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I en av Manchesters travleste gater, har Baktash Noori de siste dagene delt ut klemmer til forbipasserende.

«Jeg er muslim og jeg stoler på deg. Stoler du nok på meg for å gi meg en klem?», står det på plakaten til Noori.

Det var Manchester Evening News som først omtalte saken.

- Går innpå meg

Noori forteller at han fant på stuntet i lys av terrorangrepet som skjedde utenfor Manchester Arena mandag forrige uke. 22 personer ble drept av en selvmordbomber og over 100 ble skadd etter å ha vært på en Ariana Grande-konsert.

I et intervju med Manchester Evening News, sier 22-åringen at han opplever det finnes mye muslim-hat blant folk.

Med stuntet ønsker han å bevise at han er til å stole på, selv om han er muslim. Han sto derfor med bind for øynene og armene ut for å dele ut klemmer til innbyggerne i Manchester.

- Muslimer blir som regel forbundet med terrorister. Når jeg ser kommentarer på dette i sosiale medier når noe tragisk skjer, forsøker jeg å ignorere det, uansett hvor mye det går innpå meg. Men hendelsen i Manchester har preget meg mye. Det er mye hatkriminalitet og hatkommentarer på nettet, og det gjør vondt å se på nyhetene, sier han.

- Nervepirrende

Baktash Noori er videoblogger, og dokumenterte stuntet på Youtube-kanalen sin. Se videoen i toppen av saken.

- De første 30 sekundene var nervepirrende, men da jeg fikk min første klem med en hyggelig kommentar, følte jeg meg mye bedre, sier han til Manchester Evening News og fortsetter:

- Jeg forventet ikke at så mange skulle gi meg klem, jeg fikk mange positive kommentarer, så det er det beste jeg noen gang har gjort.

14 personer er pågrepet i forbindelse med terrorangrepet, blant dem er broren til den antatte gjerningsmannen Salman Abedi. IS sier de har tatt på seg ansvaret for terrorangrepet.

Hele Norges coronakart