SØTE TIDER: Årsresultatet til Baker Hansen økte med nesten 40 prosent. Her med Baker Hansen-eier Morten Hals bak (t.v.), broren Knut (t.h.) og Michael Hader lager bagels. Foto: Jørgen Hyvang.
SØTE TIDER: Årsresultatet til Baker Hansen økte med nesten 40 prosent. Her med Baker Hansen-eier Morten Hals bak (t.v.), broren Knut (t.h.) og Michael Hader lager bagels. Foto: Jørgen Hyvang.Vis mer

Bakte inn 174 millioner kroner

Både brød og overskudd hever innenfor døren hos Baker Hansen.

(Finansavisen): - Vi er veldig fornøyd med 2017. Vi føler at vi har en god og effektiv drift, sier daglig leder for Baker Hansen, Knut C. Hals, til Finansavisen.

Familiebedriften har levert brød- og kakevarer på Østlandet siden 1861. Storebror Morten er styreleder, og eier om lag 60 prosent av selskapet. Resten er fordelt i Hals-familien. 2017 ble et nytt rekordår for bakeriet.

De siste fem årene har bakeriet ifølge avisen et konsolidert overskudd på nesten 80 millioner kroner. Mye tyder på at selskapet har klart å utvikle seg og tenker langsiktig.

- Mye av suksessen ligger i at vi arbeider som et godt team med de ansatte i produksjonen og i butikkene. Vi er en familiebedrift, og er opptatt av at stafettpinnen skal gå videre i mange generasjoner fremover. En viktig forutsetning er å kunne levere gode resultater, understreker Hals overfor avisen.

Bakeriet flyttet produksjonen fra Bogstadveien i Oslo til Grini Næringspark i Bærum i 2014. Dette har effektivisert driften, og bidratt til en enklere distribusjon til selskapets 35 franchisebutikker på Østlandet, skriver avisen.

Bakerimarkedet har vokst kraftig de seneste årene, og aktører som Samson, Baker Brun, Åpent Bakeri er veletablerte bakerier på Østlandet.

- Konkurransen er der, og vi ser at mange dyktige aktører ­satser i vår bransje, sier Hals til avisen.

Til tross for konkurranse, er Hals veldig positiv til 2018.

- Omsetningsmessig forventer vi vekst også i 2018. Resultatmessig forventer vi å gå i samme bane som i fjor, sier han.

Andre økonominyheter:

15-åring casher inn millioner på hjemmelaget slim
Denne Buffet-indikatoren tyder på at et krakk kan komme

Drar inn flere millioner på private barnehager