Bakterieflom i offentlige bad

Gjestene nekter å dusje før de kaster seg i vannet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - En badegjest som ikke dusjer forurenser bassenget like mye som 50 gjester som har dusjet, sier daglig leder ved Østfoldbadet i Askim, David Koht-Norbye, til Aftenposten.

Offentlige bad i hele landet sliter ifølge avisa mer og mer med at badeglade nordmenn dropper dusjen før de kaster seg i bassenget. Dermed tar de med seg alle bakteriene sine forbi dusjene, og rett ut i bassenget.

- Det blir verre og verre. Vi må snart ha en vakt i dusjen for å påse at alle dusjer, sier avdelingsleder Finn Triger ved Sandefjord svømmehall.

Ungdom verst

Ringerunden Aftenposten har tatt til mange av landets offentlige bassenger bekrefter møkkaspredningen. Og verst er ungdommer, enkelte innvandrergrupper, og tungt sminkede eldre damer.

- I det siste har vi hatt flere tilfeller der vi har utvist personer for en måned på grunn av manglende vilje til å vaske seg, opplyser badebetjent Tor Martinsen ved Tønsberg svømmehall. Og i Sandefjord ble en hel skoleklasse nektet adgang fordi de ikke ville vaske seg.

- Prøver vi har tatt har vist at forbruket av klor og kjemikalier øker når vi har hatt mange skoleungdommer i bassenget, sier daglig leder Solveig Gran ved Dampsaga Bad i Steinkjer til Aftenposten.

EGNE DUSJVAKTER? De offentlige badene sliter med skitne gjester. Det fører til mer klor og desinfiserende midler i badevannet.