Balanserte på autovernet i en time

Passasjerene måtte sitte helt stille. De er nå reddet fra bussen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Har du tips eller bilder? Send oss epost, SMS/MMS til 2400, eller ring 24 00 00 00
(Dagbladet.no): I litt over en time måtte ni passasjerer og en sjåfør sitte helt stille så ikke bussen skulle skli nedover den bratte skråningen i Dalarna i Sverige.

- Det var fare for at bussen skulle skli over skrenten, sier Kent Lind, vakthavende ved politiet i Dalarna til Expressen.

Det var på riksvei 70 i Sundbäcken sørvest for Idre at bussen balanserte på kanten av den fem meter høye skråningen. Bussen skal trolig ha bremset og sklidd mot kanten av veien etter et møte med en annen buss. Den endte delvis over autovernet.

Fryktet den skulle skli

Ulykken skjedde rundt klokka 16.40 i ettermiddag.

Klokken 17.45 var de ti ombord reddet ut. Ingen personer ble ifølge Svenska Dagbladet skadd, men de beskrives som oppskaket.

Det var lenge fare for at bussen skulle skli.

- Bussen krenger betenkelig og det er fortsatt fare for at den skal skli utfor kanten. Vi venter på en større redningsbil fra Särna, sa politiets operative uteleder Bertil Pålsson til Aftonbladet rundt klokken 17.15.

 BALANSERTE PÅ KANTEN:  Sjåføren og de ni passasjerene ble reddet ut etter en time der de måtte sitte musestille så bussen ikke skulle tippe ut i stupet. Politiet petegner de ti som oppskakede. Foto: Nisse Smith, Scanpix, Sverige.
BALANSERTE PÅ KANTEN: Sjåføren og de ni passasjerene ble reddet ut etter en time der de måtte sitte musestille så bussen ikke skulle tippe ut i stupet. Politiet petegner de ti som oppskakede. Foto: Nisse Smith, Scanpix, Sverige. Vis mer

Redningsarbeidet i gang

Ifølge Aftonbladet festet redningsmannskaper en wire rundt bussen og fast i en traktor.

Svenskene ba om assistanse fra norsk side, men dårlig vær gjør dette vanskelig.

- Vi har fått henvendelser fra Sverige. De ba om assistanse, men vi har ikke flyvær, sier Espen Witzøe ved Norsk Luftambulanse til Dagbladet.no.

Svenska Dagbladet skriver at en brannbil som kom til ulykkesstedet også skal ha kjørt av veien.

Dagbladet.no kommer med mer.

Balanserte på autovernet i en time