Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bali-bomberen dømt til døden

202 mennesker ble drept i bombeangrepene i fjor. I dag ble hovedmannen dømt til døden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I den første domsavsigelelsen etter fjorårets bombeangrep på Bali er hovedmannen dømt til døden.

Terrorhandling

Amrozi bin Nurhasyim var sentral i bombeangrepene i oktober der der 202 mennesker døde. Han ble i dag funnet skyldig i å ha planlagt og vært med på å gjennomføre terrorangrepene, som har drepte flest mennesker siden terrorangrepet 11. september i USA.

- Den tiltalte er funnet skyldig i å ha utført en terroristhandling, sa dommeren I Made Karna i domsavsigelsen i dag.

Smilte og var glad

Etter at dommen var opplest tok Amrozi av seg hatten sin, hevet armene og ga advoktaene tommelen opp-tegnet. Da han ble ført ut av rettsalen smilte han bredt til de australske som overlevde angrepet. Noen av dem skrek sint tilbake. 88 australiere døde i angrepet.

Hundrevis av mennesker, inkludert de som overlevde angrepet, jublet da dommen var klar.

Flere dommer kommer

Amrozi var den første av minst 12 som er tiltalt for å ha deltatt i angrepene. Tre andre tiltalte skal møte i retten i Denpasar, hovedstaden på Bali.

Minst 30 andre mistenkte, tatt etter massiv politijakt, ventes å måtte møte i retten i månedene framover.

Dommen kom to dager etter at en bilbombe eksploderte ved Marriott Hotel i Jakarta. Minst 10 personer døde. Begge angrepene er blitt knyttet til den islamistiske organisasjonen Jemaah Islamiyah, som skal ha forbindelser med al-Qaida.

Flesteparten av Balis 3 millioner innbyggere er hinduer, i motsetning til resten av Indonesias 207 millioner som hovedsaklig er muslimer. Flere av de mistenkte bombemennene sier de plukket ut åstedet for å drepe så mange vestlige som mulig, for å hevne behandlingen av muslimer i andre deler av verden.

Amrozi på 41 kommer fra øya Java. Han har blitt kalt den smilende bomberen, fordi han ikke har vist anger etter arresten i fjor.

<B>DØMT TIL DØDEN:</B> Fra rettsalen i dag.
202 DREPT:</B> Bombeeksplosjonene på Bali i fjor.