Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bali-bomberne for retten

Saken mot de antatte bakmennene for terroraksjonen på Bali i 2005 er igang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Fire mistenkte militante islamister står tiltalt for å ha stått bak terroraksjonen 1. oktober i fjor som tok livet av 20 personer.


Dwi Widianto (30), Mohammad Cholily (28), Abdul Azis (30) og Anif Solchanudin (24), alle medlemmer av den fundamentalistiske gruppa Jemaah Islamiyah, risikerer dødsstraff etter Indonesias anti-terrorlov, ifølge Associated Press.

Skjulte leder

De er tiltalt for å ha ha skaffet til veie og fraktet eksplosivene som ble brukt, samt for å ha hjulpet til med å skjule Jemaah Islamiyah-lederen Noordin Top. Han er på rømmen fra beskyldninger om at han står bak Bali-angrepene både i 2002 og 2005, samt terrorangrep i Jakarta i 2003 og 2004.

De fire blir rettsprøvd hver for seg, i hver sin rettssal, i Balis største by Denpasar. Det er ikke ventet at de tiltalte selv vitner under rettssaken, skriver AP.

Bånd til Al-Qaida

Rundt 200 norske studenter befant seg på Bali da selvmordsbomberne gikk til aksjon i oktober i fjor. Flere av dem befant seg bare noen hundre meter unna eksplosjonene.

Jemaah Islamiyah har sterke bånd til Al-Qaida. Tre av organisasjonens medlemmer ble dømt til døden for angrepet i 2002, som tok livet av 202 mennesker, de fleste turister. Over 200 mistenkte islamistiske terrorister er arrestert på Indonesia de senere år.

TERRORANGREP: 1. oktober smalt det igjen på Bali. Bare en måned senere var de antatte bakmennene pågrepet. Nå står fire tiltalt for planleggingen. Foto: AP
TERRORANGREP: 1. oktober smalt det igjen på Bali. Bare en måned senere var de antatte bakmennene pågrepet. Nå står fire tiltalt for planleggingen. Foto: AP Vis mer
FILMET: En turist filmet sitt følge i hyggelig lag da bomba plutselig gikk av og forvandlet alt til kaos.
TILTALT: Dwi Widianto risikerer dødsstraff for å ha anskaffet og fraktet eksplosiver brukt i angrepet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media