Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Balleknuser'n Jo Brand

LONDON (Dagbladet): Hun har mannsnavn, men la deg ikke lure! Jo Brand «spiser» politikere, kongehus og mannssjåvinister til frokost. I sine komishow på NRK 2, bedriver hun hva hun selv kaller for balleknusing.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det beviser hun jevnlig i sine komishow på NRK 2. Mannssjåvinister, kongehus, politikere og andre som står lagelig til for hogg får gjennomgå. Alt gjort på beste dampveivalsmaner. Rått, tungt og hardt driver hun gjennom poengene.

Er det noe hun ikke vil lage vitser om, spør vi henne.

- Jeg vil aldri bruke rasistiske vitser og heller ikke spøke med katastrofer eller med sykdom og mennesker som er alvorlig syke.

Diana

Publikum har et hat-elsk-forhold til den voluminøse komikeren. Men publikum flokker seg rundt TV-en når komiseriene hennes sendes. Hittil er det blitt to. Neste år dukker hun sannsynligvis opp i en ny serie. For dem som ikke fikk nok, ga hun ut bestselgeren «A lot of old ball crunchers». Den hyller kvinner som har satt sitt preg på historien. Jo skriver om kvinner hun beundrer, men også om kvinner hun ikke kan fordra. Fergie og Diana tilhører den siste kategorien.

- Du skriver at Fergie og Diana er to kvinner «uten bekymringer, uten kunnskaper, uten samvittighet og uten god smak». Kunne du si det i fjernsynet?

- Selvfølgelig kunne jeg det, svarer hun kontant.

Ikke hat

- Hva synes du er verst med menn?

- Det er deres lyst til å bruke brutal vold i vanskelige situasjoner, svarer Jo Brand, og føyer til at hun ikke hater menn. Hun bor alene for tida, men er «knyttet til» en mann.

- Du tar ofte opp menns egoisme, deres trang til vold og skjørtejakt. Hva håper du å oppnå med din humor?

- Jeg håper at publikum skal like den og få seg en god latter. Men jeg er ikke så sikker på at humor kan forandre holdninger i samfunnet, svarer Jo Brand.

- Av og til savner jeg sykepleien, særlig samholdet og samarbeidet med andre sykepleiere på sykehuset, men nå vil jeg fortsette å underholde så lenge det er et publikum som ønsker å høre meg,

 Får du ikke med deg komiserien på TV, er det håp i Stavanger i mai. Da kommer «Balleknuser'n» på besøk med eget show.