Ballen og mannen

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
  • Erik Solheim får så ørene flagrer av partikolleger og andre etter at han har utgitt sin selvbiografi. Det er særlig hans personkarakteristikker som vekker mishag. Hanna Kvanmo finner mye av det han skriver både illojalt, sjokkerende og hensynsløst. Han tar mannen i stedet for ballen.
  • Men vanligvis er jo ballen mannen. Vi går på ingen måte god for Erik Solheims mange karakteristikker, men at han gjennom dem uttrykker en spesiell form for ondskap, har vi vanskelig for å fatte. I norsk offentlig debatt er det etter hvert blitt så hensynfullt at det er vanskelig å vekke de sovende. Vi behøver bare å gå over Kjølen for å finne en helt annen debattglød der personkarakteriseringer så visst ikke er innpakket i vennlige godord. Som alle selvbiograferende politikere er selvsagt Erik Solheim ute i politisk ærend når han skriver bok om seg selv. Og har man først laget en politisk dyd av å være ærlig, er det rimelig at det kommer til uttrykk også i en slik bok.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer