Baller på seg

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Så var vi i gang igjen, historisk tidlig. Snøen ligger fortsatt på Aspmyra, men allerede nå synes det klart: Noen må snart gå. Blir det Martin, Steinar eller Per-Mathias?

I så fall trenger de ikke frykte ledigheten. For norsk klubbfotball er på høyden med de aller beste når det kommer til resirkulering av trenere.

En kompis har i noen år vært frakobla fotballen, og har med stor forvirring fulgt starten i vår øverste liga. For hva har skjedd? Sist gang han fulgte med var Martin Andresen helt i Brann, en klubb som nå trenes av Steinar Nilsen. Han er assistert av Rune Skarsfjord, med trenerfortid i Haugesund og RBK. Steinar Nilsen kom direkte til Brann fra Tromsø, som nå trenes av Per-Mathias Høgmo. Han kom fra Norges Fotballforbund, etter han trente RBK før Knut Tørum tok over, men fikk sparken og gikk til Start, der han tok over etter Arne Sandstø som kom fra Odd.

Martin Andresen er inntil videre spillende trener, manager, sponsor i Vålerenga, som tidligere har vært trent av Kjetil Rekdal. Pokeransiktet med hårpomaden er nå i Ålesund. Sunnmørsklubben møter forresten Lillestrøm i neste runde, en klubb som nå trenes av Henning Berg. I fjor trente han Lyn. Med seg som hjelpetrenere har Berg den tidligere storscoreren Petter Belsvik, som i fjor var hjelpetrener i Stabæk. Og Lyn? De trenes nå av Kent Bergersen, som tidligere trente Bodø/Glimt. I trenerapparatet har Bergesen med seg Gunnar Halle som tidligere var assistenttreneren til Uwe Rösler i både Lillestrøm og Viking. Uwe Rösler tok over Stavangers stolthet etter Tom Nordlie reddet Viking fra nedrykk, etter han ble sparket fra Start.

Altså lenge etter han trente Sandefjord, Odd og Vålerenga, men før han trente Lillestrøm og endte opp i Kongsvinger.

Hvor ble det forresten av Teitur Thordarson?