Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ballettdanseren trekker anken

Den drapsdømte ballettdanseren Mikkel Haugerud (21) trekker sin anke til lagmannsretten. Dermed blir dommen på 15 års forvaring stående.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Haugeruds forsvarer, Tor Erling Staff, sier anken ble trukket for noen få dager siden.

- Han har trukket anken via et brev til lagmannsretten. Han mener fortsatt at han er uskyldig dømt, men av sterke personlige grunner finner han ikke å kunne opprettholde anken, sier Staff til Dagbladet.no.

Han ønsker ikke å utdype hvilke personlige grunner det dreier seg om.

Haugerud ble i Oslo tingrett dømt for overlagt drap på en 29-årig kvinne på Romsås 24. mars i fjor. Ballettdanserens spesielle interesse for seriemordere, partering av lik, og ønske om å drepe, skapte store overskrifter da saken gikk for tingretten i mars.

Retten fant det bevist at han med overlegg plukket opp kvinnen i Oslo sentrum i den hensikt å dope henne ned, drepe henne, ha sex med liket, for så å partere det mens han tok bilder under de ulike stadiene.

Haugerud varslet selv om drapet, og ble tatt hånd om av sjokkerte naboer før politiet kom fram.

Da politiet undersøkte åstedet, lå parteringsutstyret fremme, og det ble funnet dagbøker og notater hvor Haugerud i detalj beskrev drapsplanene.

I retten beskrev Haugerud den britiske seriemorden Dennis Nilsen som en bestevenn. Forøvrig kunne han ikke huske selve drapshandlingen, og mente kvinnen kunne ha dødd av en overdose.

- Kvinnens etterlatte er meget glade for at de slipper å gjennomgå tragedien i en gang til. Dette er en lettelse, sier bistandsadvokat Nils Aga som representerte kvinnens mindreårige sønn, foreldre, og eks-mann. Haugerud ble også dømt til å betale erstatning til de etterlatte, noe han ikke anket etter dommen i mars.