Falsk alarm på Hawaii

«BALLISTISK MISSIL PÅ VEI», het det i meldingen

Da en testalarm gikk i desember i fjor valgte Thomas Hanes å slappe av.

LOT SEG IKKE STRESSE: I går skapte en falsk alarm panikk på Hawaii. Under en testalarm i desember i fjor valgte Thomas Hanes å ikke la seg stresse. Foto: Associated Press / Jennifer Sinco Kelleher
LOT SEG IKKE STRESSE: I går skapte en falsk alarm panikk på Hawaii. Under en testalarm i desember i fjor valgte Thomas Hanes å ikke la seg stresse. Foto: Associated Press / Jennifer Sinco Kelleher Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I en tidligere versjon av denne saken sto det at Thomas Hanes ikke lot seg skremme av den illevarslende alarmen på Hawaii lørdag. Dette er ikke riktig. Intervjuet med Hanes er fra tidlig i desember i fjor og hans reaksjon på en tidligere testalarm. Dagbladet beklager forvekslingen av tidspunkter og har rettet opp i teksten.(Dagbladet): Klokka 08.07 i lørdag lokal tid fikk et større antall av Hawaiis innbyggere tilsendt en svært illevarslende melding.

«ET BALLISTISK MISSIL ER PÅ VEI MOT HAWAII. SØK LY UMIDDELBART. DETTE ER INGEN ØVELSE», het det i meldingen mange våknet til.

Tok det med ro

Tidlig i desember i fjor intervjuet nyhetsbyrået AP Thomas Hanes. Da det ble utført en testalarm på øya skal han ha latt missilalarm være missilalarm, for så å fortsette med sine daglige gjøremål:

- Jeg tenkte at dersom det er en atombombe på vei, så er det ikke noe jeg kan gjøre med det. Jeg bestemte meg for å slappe av, uttalte han til AP i en sak som ble publisert 2. desember 2017.

Alarmen på lørdag var heldigvis en falsk alarm.

En myndighetsansatt skal ha trykket på feil knapp under et vaktskifte, noe som igjen førte til at panikken spredde seg på Hawaii. Folk forsøkte febrilsk å søke tilflukt der det lot seg gjøre – i badekar, i kjellere, under kumlokk og under senga.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer