Ballo får støtte om drikkepress

SV-politiker Olav Gunnar Ballo (49) fikk mange støttende eposter i går etter at han gikk ut i Dagbladet og sa det er drikkepress på Stortinget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Alle» ville ha tak i Ballo i går etter at han på Dagbladets førsteside sa: «Jeg håper ikke andre drikker like mye som politikere». Han kritiserte at politikere nærmest ikke kan gå på en middag uten at det serveres alkohol.

I går rant det inn med støttende epost fra både inn- og utland, fra Stortinget og «vanlige» folk, til SV-politikeren.

Kultur- og kirkeminister Trond Giske (Ap) deler ikke Ballos beskrivelse.

-  Summen av arrangementene vi blir invitert til er stor, men det er opp til hver enkelt om vi takker ja og hva vi konsumerer. I likhet med alle andre yrkesgrupper, er det også blant oss individuelle forskjeller som slår ut, sier Giske.Venstre-leder Lars Sponheim, siee: -  Jeg kan bekrefte at mulighetene er der svært ofte. Da gjelder det å ha et avklart forhold til det. Det er ikke blitt et større fenomonen de siste 12-åra. Regler er ikke nødvendig, sier han.

Høyre-leder Erna Solberg, sier: -  De som ikke har et stort sosialt nettverk får nok mange tilbud om å gå ut og ta en pils. For oss som har småbarn er det ikke så vanskelig. Jeg tror arbeidsbelastningen er blitt så mye større at det er blitt mindre drikking.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer