GÅR AV: Olav Gunnar Ballo Foto: Hans A. Vedlog / Dagbladet
GÅR AV: Olav Gunnar Ballo Foto: Hans A. Vedlog / DagbladetVis mer

Ballo går av som direktør for Rettsmedisinsk institutt

Olav Gunnar Ballo har sagt opp direktørstillingen ved Rettsmedisinsk institutt (RMI) ved Universitetet i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||— Jeg har opplevd arbeidssituasjonen ved RMI som mer krevende enn det jeg på forhånd hadde regnet med. Summen av dette og familiære forpliktelser gjør at jeg har behov for å få redusert den samlede belastningen. Dette er grunnen til at jeg sier opp, sier Olav Gunnar Ballo i en pressemelding.

Ballo ble ansatt ved RMI 1. august i fjor.

- KonfliktTidligere i år skrev Dagbladet at Olav Gunnar Ballo ifølge hoedverneombudet hadde forsterket internkonflikten ved Rettsmedisinsk institutt etter at han kom inn som ny direktør.


Mette Børing, hovedverneombud ved Universitetet, påpeker at omorganisering må gjøres i fredstid, ikke midt i en konflikt.

- Ballo har håndtert dette utrolig klønete. Hans nye ledelse har eskalert en konflikt som har eksistert i mange år. Nå er den blitt så alvorlig at den lammer de daglige arbeidsoppgavene, sa Børing.

Framdriften i regjeringens prestisjefylte DNA-prosjekt ble påvirket av uroen. Derfor ble situasjonen fulgt tett både av Justisdepartementet og Kunnskapsdepartementet, uten at noen av de på det tidspunktet ønsket å kommentere saken offentlig.

Dagbladet har forsøkt å få tak i Olav Gunnar Ballo i dag, uten hell.


I mars understreket han overfor Dagbladet at han var opptatt av å lede RMI på en trygg og god måte.


- Interne forhold tar vi internt, sier Ballo.

- Er du lett å samarbeide med?

- Ja, det mener jeg. Min oppgave er å bidra til at RI framstår som en ryddig og forutsigbar institusjon. Vi skal samarbeide tett med Riksadvokat, Kripos, Justisdepartementet og Rettsmedisinsk kommisjon. Vi skal selvfølgelig få gjort det som forventes av oss, for eksempel DNA-reformen, som er en politisk bestilling, sa Ballo i mars.

- Utmerket samarbeidBallo vil vil fratre senest 1. juli etter nærmere avtale.

— Jeg ønsker at overgangen skal skje så smidig som mulig, og jeg vil gjøre hva jeg kan for å bidra til det, sier Ballo.

I april satte Universitetet i Oslo ned et operativt interimsstyre for RMI fram til utgangen av 2010. Styret skal blant annet se på den langsiktige organiseringen av Rettsmedisinsk institutt. Styrets leder, Egil Myklebust, sier at styret beklager at Ballo sier opp, men aksepterer Ballos begrunnelse.

— Styret har hatt et utmerket samarbeid med Olav Gunnar Ballo, og vil trekke veksler på ham i tiden fremover i arbeidet med organiseringen av instituttet, sier styrelederen.