Ballo på kollisjonskurs med SV om samer

Olav Gunnar Ballo mener Norske Samers Riksforbund bør bekjempes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Olav Gunnar Ballos syn på Norske Samers Riksforbund (NSR) deles ikke av partiledelsen i SV. Ballo mener organisasjonen er nasjonalistisk, og bør bekjempes med demokratiske midler.

- Å sammenligne NSR med nasjonalisme står for Ballos egen regning. Det er en sammenligning som ikke deles av SV, sier Ågot Valle, SVs parlamentariske nestleder, i en pressemelding til NTB. Hun mener særrettigheter ikke er det samme som nasjonalisme.

Det var i et intervju på NRK at Ballo kom med uttalelsene. Han sammenlignet også NSR med den østerrikske høyrenasjonalisten Jörg Haider. Dette har han siden trukket tilbake.

- For å nå målet om å bevare den samiske kultur må det gis visse særrettigheter. Etableringen av Sametinget er et eksempel på dette, sier Valle.

Ballo mener imidlertid at NSR legger opp til diskriminering av den norske befolkningen i Finnmark, og at organisasjonen bør bekjempes.

- For meg som ikke er same, slik som størsteparten av befolkningen i Finnmark, vil jeg med rette si at det er en diskriminerende holdning til resten av befolkningen i Finnmark. Det må vi være opptatt av, sa Ballo i intervjuet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer