Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ballong-sheriffen kalles lettlurt, feit og skallet

Jim Alderden innrømmer overvekt og lite hår, men avviser resten av kritikken.

BALLONG-SHERIFFEN: Jim Alderden. Foto: AP Photo/Will Powers/Scanpix
BALLONG-SHERIFFEN: Jim Alderden. Foto: AP Photo/Will Powers/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): Jim Alderden, sheriff i Larimer County i Colorado, havnet i rampelyset etter familien Heenes angivelige ballongbløff.

TV-seere over hele USA og en rekke andre land verden så Alderdens fortvilte redningsmannskaper som prøvde å få ned den hjemmelagde luftballongen de trodde seks år gamle Falcon Heene satt om bord i.

Men det hele var altså en bløff, ifølge politiet for å skaffe oppmerksomhet rundt et mulig TV-show.

Sheriff Alderden har måttet avholde flere pressekonferanser og stilt opp i flere populære TV-programmer, som «The O'Reilly Factor» på Fox News.

Uenig i kritikken

All oppmerksomheten har ført til en liten epoststorm mot sheriffen, melder nyhetsbyrået AP.

Mange er svært kritiske til sheriffen og politiets opptreden. Det skriver Alderden selv i et nyhetsbrev med tittelen «Up, Up and Away».

Enkelte av innsenderne mener sheriffen er lettlurt, feit og skallet, og at han har et oppblåst ego, noe en må anta er skrevet med et visst snev av ironi.

Noen sammenlikner ham med TV-sheriffen Barney Fife fra serien « The Andy Griffith Show».

Alderden innrømmer at han er skallet og noe overvektig. Men han er uenig i resten av kritikken.

Heene-ekteparet er siktet for bløffen som de skal ha fått betalt for. De nekter all skyld.

Men de er ikke blitt pågrepet.

Sheriffen er blitt kritisert for å ha villedet pressen og offentligheten i timene etter at ballongen landa og det ble klart at seksåringen ikke var om bord, til han ble funnet i en eske på loftet. Alderden sa blant annet at de fryktet gutten hadde falt ut.

Alderden skriver nå at de ikke kunne si at de allerede da mistenkte at det hele var en bløff, fordi de ikke ville gi foreldrene inntrykk av at de ble etterforsket.


Fikk fiskekrok-forslag

Han avslører også at de fikk inn en lang rekke tips mens ballongen fortsatt var i lufta om hvordan de kunne få den ned. En foreslo å bruke flere helikopter og et stort nett. Andre foreslo fiskekroker og line, mens enkelte mente fallskjermhoppere eller paraglidere burde kunne hjelpe til.

- Noen av forslagene var faktisk ganske bra. Andre var ikke så bra, skriver han.

Sheriffen avslører for øvrig også at han har takket nei til å stille opp hos «Dr. Phil».

SHERIFFEN OG FAMILIEN: Jim Alderden med Richard Heene og sønnen Falcon Heene etter at sistnevnte ble funnet. Foto: REUTERS/Rick Wilking/Scanpix
SHERIFFEN OG FAMILIEN: Jim Alderden med Richard Heene og sønnen Falcon Heene etter at sistnevnte ble funnet. Foto: REUTERS/Rick Wilking/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling