Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Baltiske land undertegnet forsvarsavtale med USA

Kort tid etter Trumps kraftige kritikk mot alliansen. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Estland og Litauen har inngått en forsvarsavtale med USA kun få dager etter at påtroppende president Donald Trump kom med kraftig kritikk av forsvarsalliansen.

Forsvarsministrene fra de to baltiske landene, som begge er både NATO- og EU-medlemmer, undertegnet tirsdag avtalen sammen med de amerikanske ambassadørene i henholdsvis Riga og Vilnius.

Avtalen, som ble signert tre dager før Trump innsettes som USAs nye president, innebærer blant annet at amerikanske soldater skal utplasseres i de to landene. Latvia har allerede inngått en lignende avtale med USA.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling