Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Bambi» falt seks meter rett ned midt under middagen

Spaserte uskadd videre og fullførte måltidet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Eirik Groa (27)  fikk seg en skikkelig overraskelse da han i helga var på hytta ved Bjønnes gård i Porsgrunn. Mens han gikk de 200 meterne til nabohytta for et hyggelig besøk, hørte han plutselig rasling oppe i en fjellskrent.

- Jeg skulle bare dusje og gikk litt etter de andre, og så hørte jeg raslelyder i skogen. Jeg tenkte først at det var en fugl og brydde meg ikke noe særlig om det, men så skjønte jeg at lydene umulig kunne være fra noen fugl, forteller Eirik Groa til Dagbladet.

Det som satt fast oppe i fjellskrenten var nemlig ingen fugl, men et rådyr.

Falt minst seks meter - Jeg tok med en gang opp mobilen og begynte å filme, sier Groa om videoen, som først ble publisert i lokalavisa Varden.

Stående på kanten av stupet, virker rådyret usikker, og det er mulig at Groa er med å øke stresset ytterligere for det flotte dyret. Uansett ender det vakre naturøyeblikket med knall og fall for lille «Bambi», som lokalavisa har døpt henne.

- Den virket veldig forundret  og har ingen andre steder å gå enn opp veien den kom fra. Plutselig sklir den på noen løse steiner og detter ned. Det er i hvert fall seks meter fritt fall, sier Groa.

Fullførte middagen - Jeg klarte ikke å følge fallet med kamera, men fant den igjen noen sekunder seinere. Jeg så med en gang at det gikk greit med den og det første den gjorde etter fallet var å spise på et tre.

Heldigvis gikk det altså bra denne gangen for det lille rådyret, som er en del av en større koloni som holder til i området.

Videoen av rådyret sikret i hvert fall Groa en god historie da han endelig kom fram til familietreffet på nabohytta.

- Man får litt adrenalin ved å kikke på videoen. Jeg skjønner at jeg aldri kommer til å filme noe liknende igjen, det er en en-gang-i-livet-opplevelse, sier 27-åringen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media