Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Bambi» forlatt blant flammene

Ble reddet av brannvesenet i Froland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Denne lille krabaten var en av dyrene som har vært heldige etter skogbrannen på Froland. Det er ikke tvil om at mange dyr har lidd under skogbrannen, mener grunneier Olav Mjåland, som kom ut av skogen med en liten rådyrkalv inni jakka.

- Det var brannfolkene som fant den, den lå og skrek. Nå får vi få ham til dyreparken, tenker jeg, sier Mjåland til NRK.

Trolig har moren rømt fra flammene, men den lille kalven har ikke blitt med.

- Vellykket kveld

Skogbrannen herjer nå for femte dag. Men brannsjef Jan Kongsvik sier til Agderposten.no at de ser svært positivt på situasjonen rett før midnatt.

- Jeg må si det har vært en meget vellykket kveld. Det er betydelig lavere aktivitet på alle brannfronter, sier han.

Elleve helikopter ble i løpet av kvelden satt inn i slukningsarbeidet. Om natten blir det mindre aktivitet i lufta, mens brannmannskapene på bakken fortsetter.

- Det er en stor fare for at brannen blusser opp igjen dersom vinden øker. Men ut over natten pleier det å være rolig vind, men vi blir nødt til å holde konsentrasjonen oppe i morgen tidlig når solen står opp og vinden sannsynligvis øker på, sier Kongsvik til Agderposten.no

REDDET: Grunneier Olav Mjåland med den lille rådyrkalven som ble funnet i skogbrannområdet i Froland fredag. Foto: JOHAN CHRISTIAN FRØSTRUP
REDDET: Grunneier Olav Mjåland med den lille rådyrkalven som ble funnet i skogbrannområdet i Froland fredag. Foto: JOHAN CHRISTIAN FRØSTRUP Vis mer

Brannen hadde fredag kveld ødelagt et område på over 30.000 mål. Det vanligste anslaget er at minst 40.000 mål skog vil bli flammenes rov før brannen er slukket, ifølge NTB.

Sivilforsvaret kan stille

Justisminister Knut Storberget ankom Froland i dag, og dermed kom det også en opptrapping av beredskapet på land og i lufta.

Fungerende direktør i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap, Tor Suhrke, sa fredag kveld at den store luftstøtten fra elleve helikoptre gjør det mulig å slukke brannen mer effektivt på bakken.

-  Luftstøtten skal slå ned de høye flammene for å hindre at brannen sprer seg fra tretopp til tretopp, sier Suhrke til NTB.

Med elleve helikoptre kan bakkemannskapene jobbe effektivt på flere steder samtidig.

Sivilforsvaret sendte fredag varsel til sine mannskaper også i Oslo og Akershus om å gjøre seg klar til innsats i Froland i løpet av helgen.

Fra før er rundt 300 mann fra Agder-fylkene og Telemark engasjert i slukningsarbeidet. Nå kan Sivilforsvaret om nødvendig stille med nye 300 mann i løpet av lørdag, søndag og mandag.

image: «Bambi» forlatt blant flammene
STORE ØDELEGGELSER: Dette bildet viser en del av det brannherjede området. Om lag 20 000 mål skog er trolig ødelagt i brannen.
HELIKOPTRE HJELPER: Brannsjefen melder sent fredag kveld at det har vært en vellykket dag for slukningsarbeidet.
KAN IKKE KLARE SEG ALENE: Rådyrkalven kan trolig få et nytt hjem i dyreparken i Kristiansand.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!