Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bambi på isen reddet av modige brannmenn

Trosset kulde og mørke i Østersjøen.

BAMBI PÅ ISEN: Ensom og forlatt ble rådyret funnet av polske brannmenn, drivende på et isflak i Østersjøen. Foto: Pawel Smaruj/AP
BAMBI PÅ ISEN: Ensom og forlatt ble rådyret funnet av polske brannmenn, drivende på et isflak i Østersjøen. Foto: Pawel Smaruj/AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et team med modige polske brannmenn hoppet om bord i en liten båt og kjørte ut til det lille rådyret, som drev 200 meter fra land, skriver Newsday.com.

Hoppet i sjøen Rådyret ble skremt, og hoppet i vannet da brannmennene kom, men de klarte likevel å fiske det opp, og fikk pakket det inn i ulltepper.

- Det var veldig vanskelig å nå ut til rådyret på grunn av den kompakte isen. Da vi nådde fram, hoppet det i vannet og prøvde å rømme, men vi klarte å få tak i det, sa brannmann Waldermar Bogatko.

Heltestatus Rådyret var et at to rådyr som ble sett drivende på isen, ikke langt unna landsbyen Ustronie Morskie nord i Polen. Brannmennene klarte å jage det ene dyret på land, men det andre fortsatte å drive lenger fra land.
Den heltmodige innsatsen har blitt godt mottatt i Polen, og brannmennene har fått mange gratulasjoner etter at bildene ble vist på polsk TV.

I god form Rådyret skal etter forholdene være i god form, og blir tatt hånd om av den lokale viltnemda.

REDDET: Rådyret ble fraktet i sikkerhet, og skal etter forholdene være i god behold. Foto: Pawel Smaruj/AP
REDDET: Rådyret ble fraktet i sikkerhet, og skal etter forholdene være i god behold. Foto: Pawel Smaruj/AP Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!