Bamse Brakar lukter et deilig elg-kadaver, men sliter med å få spist seg mett

Se video av festmåltidet i Finnmark her.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I skogsriket her hjemme i Norge er elgen skogens konge, i tett konkurranse med bjørnen.

Videoen over viser det unike øyeblikket der en bjørn kommer over et elg-kadaver ute i skogen i Øvre Pasvik i Finnmark. Det ble filmet med et vilt-kamera, så bjørnen får gå til verks og meske seg med kadaveret helt uforstyrret av mennesker.

Elgen ligger bundet fast i et tre, slik at bjørnen ikke skal få dratt det med seg, og som du kan se i videoen over prøver bjørnen forgjeves å flytte på dyret, før han må godta at det er her festmåltidet skal inntas.

Populær på Facebook Videoen er blitt svært populær etter at den ble lagt ut på Facebook. Det er den ivrige friluftsmannen Ben Arne Sotkajærvi som har filmet den, og han sier til Dagbladet at han nærmest fikk hakeslepp da han så hva han hadde fanget på film.

- Jeg fant en elg som hadde selvdødd, og så har jeg drevet litt med vilt-kamera og fått en del bilder av bjørn tidligere, så jeg satte opp et kamera. Jeg synes det er en veldig artig måte å observere naturen på, jeg bruker mye tid i skog og mark og er vel over middels interessert, sier Sotkajærvi til Dagbladet.

- Sant innblikk i hva som skjer i naturen Han surret elgen fast i treet og satte sin lit til at kameraet ville fange unike bilder.

- Det er et kamera som sender meg MMS-meldinger når det er aktivt, og det kom en god del meldinger. Da det stilnet av gikk jeg opp til kadaveret og forsikret meg om at det ikke var bjørn eller noe der, og så hentet jeg ut og byttet minnekort, sier han.

- Da jeg kom hjem og fikk sett det på PC-en fikk jeg litt hakeslepp, det var over all forventning. Det gir et veldig sant innblikk i hva som skjer ute i naturen, sier han til Dagbladet.

Det var lokalavisa Finnmarken som først omtalte videoen. Avisa skriver at bjørneaktiviteten var stor natt til mandag.