Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Bamselæreren» endelig på britisk jord

Gillian Gibbons landet på Heathrow i morges.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den britiske læreren Gillian Gibbons, som lot elevene kalle en bamse for Muhammed, landet på Heathrow flyplass utenfor London i dag tidlig, melder britiske Sky News.

Gibbons fikk en straff på 15 dagers fengsel i Sudan og utvisning fra landet for å ha fornærmet islam ved at hun lot bamsen få profetnavnet. Straffen ble imidlertid krympet til ni dager etter at Sudans president, Omar al-Bashir, benådet henne og bestemte at hun skulle settes fri.

Men Gibbons får aldri vise seg i Sudan igjen.

Gibbons ble møtt av lyden av pressekorpset da hun ankom Heathrow. Men den 54 år gamle læreren skal videre til Liverpool der venner og familie venter på henne.

- Det er en deilig følelse å ha henne hjemme. Vi er veldig glade. Det har vært et enormt press, sier sønnen John (25) til Sky News.

Han og kjæresten møtte moren på Heathrow. Seinere skal den 54 år gamle læreren hjem til Liverpool, der hun også har en datter. 

I en pressemelding i går sa læreren at hun gledet seg over å komme hjem igjen.

- Men jeg er veldig lei meg for at jeg ikke får dra tilbake til Sudan igjen, sa hun.

ENDELIG SAMMEN IGJEN: Gillian Gibbons var strålende fornøyd da hun landet på britisk jord i dag tidlig. Her tett sammen med sønnen John og dattera Jessica. FOTO: Steve Parsons, AP/Scanpix.
ENDELIG SAMMEN IGJEN: Gillian Gibbons var strålende fornøyd da hun landet på britisk jord i dag tidlig. Her tett sammen med sønnen John og dattera Jessica. FOTO: Steve Parsons, AP/Scanpix. Vis mer
HER SNUR BAMSESAKEN: I går formiddag sa Sudans president Omar al-Bashir unnskyld for bamsedommen til de to britiske utsendingene fra det britiske overhuset, baronesse Sayeeda Warsi (t.v.) og lord Nazir Ahmed. I dag er læreren Gillan Gibbons tilbake på britisk jord etter å ha sonet ni døgn av straffen på 15.
-DREP, -DREP: Flere tusen rasende mennesker demonstrerte i Sudans hovedstad Khartoum sist fredag mot det de oppfattet som en altfor mild dom mot den britiske læreren. De krevde at hun må drepes - nå er hun tilbake i Storbritannia.
STENGT: Unity High School i Khartoum har vært stengt siden lærer Gillian Gibbons ble arrestert forrige søndag. I går gjorde en av elevene skolearbeidet utenfor den stengte og bevoktede inngangsdøra.
DRØMMEN OM AFRIKA: Tidligere i år realiserte Gillian Gibbons (54) sin gamle drøm om å jobbe og reise i Afrika. Det ble et kort opphold etter at hun tillot sin sju år gamle elever å kalle en bamse for Muhammed.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling