GAVE: Mannen sier at bamsen han har i bilen er en gave fra barna hans, som bor i landet mannen kommer fra. Foto: Lasse Ljung / Nyhetsfoto
GAVE: Mannen sier at bamsen han har i bilen er en gave fra barna hans, som bor i landet mannen kommer fra. Foto: Lasse Ljung / NyhetsfotoVis mer

«Bamsemann»-saken er henlagt

Politiet droppter siktelsen mot mannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mannen ble siktet for utilbørlig oppførsel etter at politiet mente at han kontaktet tre gutter på 7, 8 og 10 år, stoppet bilen og prøvde å lokke dem inn. Guttene har forklart at han sa «kom, kom».

- Saken er henlagt etter bevisets stilling, forklarer Roy Hetlelid ved politiet til TV 2.

Det betyr at ikke at politiet tviler på guttenes forklaring, men at de ikke har bevis som støtter forklaringen guttene har gitt.

Mannen meldte seg for politiet etter at saken ble omtalt i mediene. Til Dagbladet forklarte mannen at han ikke hadde gjort noe galt.

 Jeg skjønner at tidspunktene passer - jeg reiste hjemmefra mellom kvart over ni og halv ti om morgenen, og politiet fikk melding klokka 0940. Jeg hadde bamsen i bilen, så at barna kan ha sett den kan jo hende, påpeker han, men legger til:

- Men jeg så ingen barn, og jeg stoppet i hvert fall ikke for å få de inn i bilen. Jeg var på vei til jobbintervju, og det jobbintervjuet var alt jeg hadde i tankene.

I går ble det kjent at politiet i Asker og Bærum politidistrikt har henlagt to av de fem «lokkemann»-sakene som de siste ukene har blitt meldt til dem.

En av dem viste seg å være en misforståelse, og den andre historien var usann.

SIKTELSEN FRAFALT: Mannen, som var siktet for utilbørlig opptreden mot tre gutter i Sandefjord den 1.oktober, bedyte sin uskyld overfor Dagbladet. Foto: Per Flåthe / Dagbladet
SIKTELSEN FRAFALT: Mannen, som var siktet for utilbørlig opptreden mot tre gutter i Sandefjord den 1.oktober, bedyte sin uskyld overfor Dagbladet. Foto: Per Flåthe / Dagbladet Vis mer