Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Bamsemannen» fortviler: - Jeg er dømt allerede

Mannen som politiet mener prøvde å lokke tre småbarn inn i bilen sin i Sandefjord, sier han ikke har gjort noen verdens ting galt.

NEKTER FOR ALT: Mannen som er siktet for utilbørlig opptreden mot tre gutter i Sandefjord den 1.oktober bedyrer sin uskyld overfor Dagbladet. Foto: Per Flåthe / Dagbladet
NEKTER FOR ALT: Mannen som er siktet for utilbørlig opptreden mot tre gutter i Sandefjord den 1.oktober bedyrer sin uskyld overfor Dagbladet. Foto: Per Flåthe / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SANDEFJORD (Dagbladet): «Bamsemannen» møter Dagbladet i kjellerleiligheten han leier i Sandefjord. Han er fra seg, etter ei natt på glattcelle, etter pågripelse og siktelse.

- Folk pleier å smile når jeg kjører forbi med bamsen, og når jeg tar ferja ut av Norge pleier tollerne å hilse på den. Nå er det plutselig bamsen som gjør at jeg er anklaget for å ha prøvd å lokke barn inn i bilen, sier han til Dagbladet.

Politiet mener han kontaktet tre gutter på 7, 8 og 10 år, stoppet bilen og prøvde å lokke dem inn. Guttene har forklart at han sa «kom, kom».

Nekter for alt - Har du gjort det du er anklaget for?

- Nei. Jeg skjønner at tidspunktene passer - jeg reiste hjemmefra mellom kvart over ni og halv ti om morgenen, og politiet fikk melding klokka 0940. Jeg hadde bamsen i bilen, så at barna kan ha sett den kan jo hende, påpeker han, men legger til:

- Men jeg så ingen barn, og jeg stoppet i hvert fall ikke for å få de inn i bilen. Jeg var på vei til jobbintervju, og det jobbintervjuet var alt jeg hadde i tankene.

Han forteller at han etter jobbintervjuet var innom en tidligere sjef, og en kjapp tur innom en kamerat. Så kom han hjem til Sandefjord, der han leier en leilighet, på ettermiddagen.

Fingeravtrykk og DNA - Da fikk jeg vite at politiet så etter en bil som var helt lik min, og jeg kjørte til politistasjonen for å si at jeg hadde en bil som så sånn ut. Så ble jeg pågrepet, fraktet til Tønsberg og satt på glattcelle, og de tok fingeravtrykk og DNA-prøver av meg, sier han med resignasjon i stemmen.

Han sier at politiet har planlagt en konfrontasjon der barna skal se om de kan kjenne ham igjen.

- Det har jeg ikke noe problem med. Jeg har jo ikke gjort noen verdens ting galt.

Gave fra barna «Bamsemannen» er ikke norsk statsborger, og har kone og to barn i et annet europeisk land. Han kom til Norge for å jobbe i et håndverksyrke for tre år siden, og fikk en liten stund etter det bamsen i gave fra sine barn. Han sier barna ville vise sin kjærlighet til en far som jobbet og bodde alene i utlandet.

- Jeg har hatt den ved siden av meg i bilen i to år, den sitter i passasjersetet med setebeltet på. Den var en gave fra mine egne barn, sier «Bamsemannen».

- De aner ingenting om hva som har skjedd, politiet har fortsatt telefonen min.

GAVE: Mannen sier at bamsen han har i bilen er en gave fra barna hans, som bor i landet mannen kommer fra. Foto: Lasse Ljung / Nyhetsfoto
GAVE: Mannen sier at bamsen han har i bilen er en gave fra barna hans, som bor i landet mannen kommer fra. Foto: Lasse Ljung / Nyhetsfoto Vis mer

Bamsen har han imidlertid fått tilbake. Den ligger i baksetet på mannens bil utenfor huset der han leier leilighet.

- Dømt uansett «Bamsemannen» ble i går løslatt med meldeplikt.

Han skal etter planen begynne i ny jobb i dag, men påpeker overfor Dagbladet:

- Før jeg kan dra på jobben må jeg innom politistasjonen for å melde meg. Jeg håper jeg slipper å fortelle om dette til min nye sjef. Jeg har ingenting å skjule, men regner med at jeg må flytte til et nytt sted. Her i nabolaget er jeg dømt uansett.

Etterforsker Politiadvokat Katrine Christensen Brygard i Vestfold-politiet sier til Dagbladet at mannen fortsatt er siktet, men løslatt med meldeplikt. Han blir også sjekket opp mot de andre kidnappingsforsøkssakene på Østlandet, og politiet har søkt både på bamsen og i mannens bil for tekniske spor. De har også beslaglagt mannens PC.

- Vi etterforsker saken på alle plan, sier Christensen Brygard.

- Jeg var i hjemlandet mitt i hele forrige uke, så det er ganske enkelt å finne ut av, sier «Bamsemannen» til Dagbladet

ETTERFORSKER: Politiadvokat Katrine Christensen Brygard. Foto: Torgeir P. Krokfjord
ETTERFORSKER: Politiadvokat Katrine Christensen Brygard. Foto: Torgeir P. Krokfjord Vis mer