ENORM TRUSSEL: FNs generalsekretær Ban Ki-moon sier IS utgjør en trussel verden aldri har sett maken til. Foto: Reuters / NTB Scanpix
ENORM TRUSSEL: FNs generalsekretær Ban Ki-moon sier IS utgjør en trussel verden aldri har sett maken til. Foto: Reuters / NTB ScanpixVis mer

Ban: - 34 grupper med troskap til IS

FNs generalsekretær Ban Ki-moon sier 34 grupper rundt om i verden har erklært troskap til ekstremistgruppen IS og at det trolig vil bli flere i løpet av året.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ban skriver i en rapport fredag at det var 34 IS-assosierte grupper i midten av desember i fjor. Han sier ekstremistgruppen utgjør en trussel verden ikke har sett maken til, fordi den er i stand til å få grupper fra land som Filippinene, Usbekistan, Pakistan, Libya og Nigeria til å sverge troskap.

Generalsekretæren sier også at FNs medlemsland må være forberedt på en økning i angrep fra IS-tilknyttede grupper som reiser til andre land for å gjennomføre angrep og bygge nettverk.

- Den siste tidens utvidelse av IS' innflytelsessfære i Vest- og Nord-Afrika, Midtøsten og Sør- og Sørøst-Asia viser hvor raskt og i hvor stort omfang denne alvorlige trusselen har utviklet seg.

Ban legger også til at IS er «verdens rikeste terroristorganisasjon» med samlede oljeinntekter på 400-500 millioner dollar i fjor, til tross for en handelsembargo.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram