Ban Ki-moon: - Aldri har så mye penger vært samlet inn på én dag

- Vi aksepterer ikke en tapt generasjon. Alle syriske barn skal ha skolegang, sa Erna Solberg i sin oppsummering.

ENIGE: Statsminister Erna Solberg sammen med Malala Youzafzai og Mezon Mellehan, som er flyktning fra Syria. De er enige om de syriske barna må få gå på skole. - Vi aksepterer ikke en tapt generasjon, var de tre enige om. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
ENIGE: Statsminister Erna Solberg sammen med Malala Youzafzai og Mezon Mellehan, som er flyktning fra Syria. De er enige om de syriske barna må få gå på skole. - Vi aksepterer ikke en tapt generasjon, var de tre enige om. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Aldri har verden samlet inn så mye penger på én dag, til én krise, oppsummerte FNs generalsekretær Ban Ki-moon London-konferansen for Syria. Selv om det er noe uklart hvor mye som ligger i de ulike løftene som regjeringssjefer og andre regjeringstopper kom med i dag, nærmer tallet seg 6 milliarder dollar (50 milliarder norske kroner).

Sjette best i verden Ifølge den norske regjeringen har Norge med 2,4 milliarder kroner til Syria og flyktningene i nærområdene plassert seg på sjetteplass når det gjelder beløp. I forhold til innbyggertall er Norge nummer to etter Kuwait.

Fram mot 2020 har landene lovet støtte verd 10 milliarder dollar.

- Vi har i dag sikret nær seks milliarder dollar for i år. Det er et godt dagsverk, sa Storbritannias statsminister David Cameron da han oppsummerte.

Norge lover 2,4 milliarder kroner i år og til sammen 10 milliarder over fire år til Syria og regionen. Solberg lover langsiktig støtte til den syriske befolkningen. Norge fikk i dag ros fra flere for å prioritere utdanning for barn og unge som rammes av krigen i Syria.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer