Ban Ki-Moon bombardert med sko og steiner i Gaza

Demonstranter forsøkte å stoppe FN-bilen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): FNs generalsekretær Ban Ki-Moon ble møtt med kasting av steiner og sko da han besøkte Gazastripa dag. På vei inn i det Hamas-kontrollerte området ble bilen hans forsøkt stoppet av pårørende til palestinske fanger som sitter i israleske fengsler.

To av slektningene kastet skoene sine på bilene og Reuters melder at det også ble kastet steiner. Det ble også holdt opp plakater der demonstrantene ba generalsekretæren om å slutte og se Israel-Palestina-konflikten fra Israels ståsted.

Totalt sitter 7000 palestinske fanger i israelske fengsler, mange av dem er dømt for grove terrorhandlinger. Pårørende som bor på Gazastripa har ikke hatt anledning til å besøke sine kjære i israelske fengsler siden 2006, da Hamas tok over styringen av Gaza, skriver nyhetsbyrået AP.

I går sa Ban Ki-Moon at Israel må stanse alle nye bosetninger på Vestbredden og presentere grensene for hvor en framtidig palestinsk stat. Ban hyllet videre palestinernes president Mahmoud Abbas for hans lederskap.

- Alle israelske bosetninger bryter internasjonal lov og ødelegger for muligheten til en fredsavtale, sa Ban med Abbas ved sin side.

Samtidig som Ban Ki-Moon reiste inn på Gazastripa, holdt Aviv Kochavi, sjefen for det israelske militærets etteretning, en pressekonferanse.

- 200 000 raketter er til enhver tid siktet inn mot Israel, sa Kochavi.

Sju raketter ble avfyrt fra Gaza inn i Israel bare i går. Totalt ble det avfyrt 680 raketter i 2011.