Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ban Ki-moon kan droppe OL-seremonien

Ban Ki-moon varsler om mulig fravær.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 FNs generalsekretær Ban Ki-moon har informert Kina om at det ikke er sikker at han kan delta på åpningsseremonien for Beijing-OL.

- Generalsekretæren ga beskjed til kinesiske myndighetene for noen måneder siden om at han kanskje ikke kan takke ja til invitasjonen til å delta på denne viktige hendelsen på grunn av andre avtaler, sier FN-talskvinne Marie Okabe.

Hun vil ikke gå inn på hva det er som står på generalsekretærens timeplan.

Verdens ledere blir utsatt for press fra menneskerettighetsaktivister om å boikotte seremonien, blant annet på grunn av Kinas håndtering av uroen i Tibet.

(NTB)

BOIKOTT?: Ban Ki-moon (t.v.) har gjort det klart overfor Kina, her ved  utenriksminister Yang Jiechi, at han kan komme til å holde seg borte fra Beijing-OLs store åpningsdag. Arkivfoto: SAUL LOEB / AFP
BOIKOTT?: Ban Ki-moon (t.v.) har gjort det klart overfor Kina, her ved utenriksminister Yang Jiechi, at han kan komme til å holde seg borte fra Beijing-OLs store åpningsdag. Arkivfoto: SAUL LOEB / AFP Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media