Ban og Annan ber Sikkerhetsrådet legge press på Syria

Fordømmer samtidig bombingen av al-Assads svigerbror.

FREDSARBEID:  Sikkerhetsrådet skal nå behandle et vestlig resolusjonsutkast som tar til orde for å innføre sanksjoner mot Syria, dersom ikke Assad-regimet trekker alle tunge våpen ut av landets byer innen ti dager. Foto: Allison Joyce / Reuters / NTB Scanpix
FREDSARBEID: Sikkerhetsrådet skal nå behandle et vestlig resolusjonsutkast som tar til orde for å innføre sanksjoner mot Syria, dersom ikke Assad-regimet trekker alle tunge våpen ut av landets byer innen ti dager. Foto: Allison Joyce / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

FNs generalsekretær Ban Ki-moon og hans spesialutsending Kofi Annan ber Sikkerhetsrådet legge press på regimet og opprørerne i Syria for å få slutt på voldshandlingene i landet.

- Den forverrede situasjonen i Syria understreker hvor ekstremt nødvendig det er at alle sider stanser all form for væpnet voldsbruk, etterlever sekspunktsplanen og beveger seg raskt i retning av politisk dialog, heter det i en uttalelse fra Ban.

FNs generalsekretær fordømmer samtidig bombeattentatet som kostet Syrias forsvarssjef Daoud Rajha og to andre ledende medlem av president Bashar al-Assads regime livet onsdag.

Resolusjonsutkast Sikkerhetsrådet skal nå behandle et vestlig resolusjonsutkast som tar til orde for å innføre sanksjoner mot Syria, dersom ikke Assad-regimet trekker alle tunge våpen ut av landets byer innen ti dager.

Russland og Kina mener at resolusjonsutkastet er ensidig og at syriske myndigheter er i sin fulle rett til å svare militært på angrepene fra væpnede opprører.

Begge land sier at de vil bruke sin vetorett for å stanse resolusjonsutkastet, slik de har gjort to ganger tidligere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer