Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ban tviler på klimaavtale

Ingen avklaring på klimatoppmøte i København.

- REALISTISK: FNs generalsekretær Ban Ki-moon tror ikke klimatoppmøtet i København vil resultere i en avtale. Foto: REUTERS/SCANPIX
- REALISTISK: FNs generalsekretær Ban Ki-moon tror ikke klimatoppmøtet i København vil resultere i en avtale. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||FNs generalsekretær Ban Ki-moon tviler på om neste måneds klimatoppmøte i København vil resultere i avtale.

- Jeg er ganske optimistisk og tror at København blir en svært viktig milepæl. Men om man ser realistisk på det, blir vi kanskje ikke enige om alle ordene, sa Ban etter et møte med Storbritannias statsminister Gordon Brown i dag.

FN holder denne uka innledende klimasamtaler i Barcelona i Spania, i håp om at disse skal bidra til at både industriland og utviklingsland kommer med nye forpliktelser om reduksjon i utslippene av skadelige klimagasser under toppmøtet i København.

Tirsdagens møte var ikke noe godt utgangspunkt i så måte, ettersom de afrikanske landene forlot konferansen i protest mot at verdens rike land ikke vil forplikte seg til større reduksjoner.

- Afrika mener at de andre gruppene ikke tar samtalene alvorlig nok og ikke har innsett alvoret, sier Kabeya Tshikuku fra Kongo.

Flere planlagte møter ble avlyst mandag kveld, etter protester fra afrikanske land som Etiopia, Algerie og Gambia som anklaget rike land for å ville skyve egne klimaforpliktelser over på fattige land.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media