Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ban vil ha streng reaksjon mot Nord-Korea

Ny FN-sjef ber om "klar og tøff resolusjon".

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den påtroppende FN-sjefen Ban Ki-moon ber om at Sikkerhetsrådet vedtar en klar og tøff resolusjon om sanksjoner mot Nord-Korea.

FNs hovedforsamling godkjente fredag Sør-Koreas utenriksminister Ban Ki-moon som ny generalsekretær i FN. Ban begynner i jobben 1. januar.

Ifølge Ban er Nord-Koreas angivelige atomprøvesprengning en «skarp påminnelse» om utfordringene verdenssamfunnet står overfor.

Jeg håper Sikkerhetsrådet vedtar en klar og tøff resolusjon om Nord-Korea, sa Ban sent fredag.

Uttalelsene kom bare timer etter at FNs sikkerhetsråd ble enige om å innføre vidtrekkende sanksjoner mot Nord-Korea. Avstemningen om den nye resolusjonen vil finne sted lørdag, opplyste USAs FN-ambassadør John Bolton. (NTB-AFP)

TØFF LINJE: Påtroppende FN-sjef Ban Ki-moon ber om en klar og tøff resolusjon om sanksjoner mot Nord-Korea. Foto: Scanpix
TØFF LINJE: Påtroppende FN-sjef Ban Ki-moon ber om en klar og tøff resolusjon om sanksjoner mot Nord-Korea. Foto: Scanpix Vis mer