Bananen tilbake i Twist-posen

Freia gir etter for presset og putter banansjokoladen tilbake i Twist-posen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): En fire år lang kamp er over for Twist-elskere som har savnet banansjokoladen. Freias eiere, Kraft Foods Norge, relanserer smaken fra februar neste år, etter massivt press fra forbrukere de siste årene.

- Endelig en god nyhet

Bananbiten havnet i sjokoladeposen første gang i 1967, men i 2001 forsvant den til store protester. Bakgrunnen for forsvinningsnummeret var en spørreundersøkelse blant sjokoladespisere, som vendte tommelen ned for sjokoladen.

- Vårt samfunn er igjen komplett, sier livsnyter Torkjell Berulfsen i en kommentar til Freias uventede helomvending.

Fjernsynsjournalisten er en gammel sjokoladearbeider på Freia og sorterte selv Twist i sine yngre dager.

- Banansjokoladen er jo veldig søt. Den kan jo nesten skru plombene ut av munnen, men sjokoladen er absolutt en del av mosaikken som utgjør kongeriket Norge, sier Berulfsen til Dagbladet.no.

Vekket følelser

Folk har skrevet brev og ringt Freia for å klage. Noen har skrevet dikt og tegnet banansjokoladetegninger. Andre har arrangert lokale underskriftskampanjer. Det finnes til og med en egen fanklubb for Twist, som også har sagt hva de mener til sjokoladeprodusenten.

KOMMER TILBAKE: Banansmaken var høyt elsket blant nordmenn, og nå kommer den snart tilbake i Twist-posen. Foto: NINA HANSEN
KOMMER TILBAKE: Banansmaken var høyt elsket blant nordmenn, og nå kommer den snart tilbake i Twist-posen. Foto: NINA HANSEN Vis mer

- Vi har aldri før opplevd et slik engasjement når en bit forsvinner. Det virker som om kundene hadde veldig sterke følelser til akkurat banansjokoladen. Den er jo en klassiker, sier informasjonskonsulent Stig Solbrekke i Kraft Foods Norge til Dagbladet.no.

Den nye sjokoladen får et litt mer sylinderformet utseende, men smaken skal være den samme.

Twist ble første gang lansert i 1958 og siden den gang er det bare to biter som har vært med i alle år. Det er Lakris og Cocos.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer